Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 167)

 • 150 jaar terug in de tijd met Piet Paaltjens Pad Bekijk details

  1 mei 2022

  80 enthousiaste wandelaars liepen 30 april mee met het Piet Paaltjens Pad die hen van Dokkum dwars door de weilanden naar het Foudgum van dominee-dichter François HaverSchmidt/Piet Paaltjens bracht.

 • Winnaars biebpaasactie konden afgelopen paasweekend heerlijk genieten van hun prijs Bekijk details

  22 april 2022

  Afgelopen anderhalve week stond de bibliotheek Buitenpost en bibliotheek Surhuisterveen vol met chocolade.

 • Zeven genomineerden voor Anton Wachterprijs 2022 Bekijk details

  22 april 2022

  Uit bijna negentig inzendingen selecteerde de jury zeven genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2022, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar. De prijs wordt 25 juni uitgereikt.

 • Een beetje bank in de bieb Bekijk details

  21 april 2022

  In vier van onze bibliotheken zit een ING servicepunt: een beetje bank in de bieb dus. Onze eigen bibliotheekmedewerkers bemensen ook het servicepunt. Gekke combi of juist goed op z’n plek? We vroegen het aan Nine, van Bibliotheek Harlingen.

 • Great Escape Caravan op Vlieland Bekijk details

  20 april 2022

  Afgelopen dinsdag stond de Great Escape Caravan bij de Jutter, de bibliotheek op Vlieland. Deze caravan toert door heel Friesland om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

 • Culturele wandeling Piet Paaltjens Pad Bekijk details

  8 april 2022

  Doe (gratis!) mee aan het culturele Piet Paaltjens Pad over de oude weg tussen Dokkum en Foudgum op zaterdag 30 april. Je volgt de voetstappen van de dichter-dominee François HaverSchmidt/Piet Paaltjens, met onderweg bijzondere ontmoetingen…

 • Gratis bloemzaad in de Bibliotheek Bekijk details

  5 april 2022

  In Bibliotheek Terschelling, Ameland (Nes) en Schiermonnikoog zijn gratis zakjes bloemzaad verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom zijn er op 1500 plekken in Nederland Voedselbanken voor Bijen geopend, een initiatief van The Pollinators. In de zakjes zitten vijftien verschillende soorten bloemen, wat ook goed is voor de biodiversiteit.

 • Bibliotheek rangschikt boeken op kleur Bekijk details

  31 maart 2022

  De medewerkers van de vijftien vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân hebben het er maar druk mee: ze rangschikken alle boeken op kleur. Voorheen stonden alle boeken per thema en dan alfabetisch in de kast.

 • Bibliotheek Harlingen zoekt voorlezers Bekijk details

  22 maart 2022

  Voorgelezen worden is voor veel kinderen een heerlijk, rustig momentje. En het is ook nog eens hartstikke goed voor onder andere de woordenschat, taalgevoel en taalbegrip. Voorlezen kan thuis, in de bibliotheek, maar óók in de speeltuin! Huh? Ja, echt waar, de bibliotheek gaat bij mooi weer samen met het Beweegteam op tournee langs speeltuinen in de gemeente Harlingen. De Speeltuinentour!

 • Bibliotheek biedt scholen boek over meertaligheid Bekijk details

  22 maart 2022

  De Friese bibliotheken bouwen aan meertalige bibliotheken. Dat doen ze in de bibliotheek, maar ook op scholen. Om scholen te adviseren over en te helpen bij meertaligheid in de klas, hebben de leesconsulenten van de bibliotheek allerlei werkvormen verzameld en ontwikkeld. Al deze werkvormen en suggesties voor scholen zijn gebundeld in het boekje Myn taal, dyn taal. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de leerkrachten van de Prins Bernhardschool uit Kollum.

Paginanavigatie