Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 170)

 • Expositie 'Een rijk leven' in bibliotheken Surhuisterveen en Buitenpost Bekijk details

  7 juli 2022

  Met een feestelijke bijeenkomst is dinsdag 5 juli de expositie ‘Een rijk leven’ in de bibliotheken van Surhuisterveen en Buitenpost geopend. De foto’s en verhalen van cliënten van KwadrantGroep zijn er een maand lang te zien.

 • Schrijfster Maren Stoffels op bezoek Bekijk details

  7 juli 2022

  Schrijfster Maren Stoffels was in juni op bezoek bij groep 8 van CBS De Boustien in de Westereen. Het bezoek van de schrijfster was er eentje om nooit meer te vergeten. Ze vertelde vol enthousiasme (en een beetje fantasie) over haar eerste dag op de middelbare school en dat deze dag heeft geleid tot dat ze nu schrijfster is.

 • Leerlingen RSG Simon Vestdijk dichten erop los! Bekijk details

  13 juni 2022

  25 juni is het Literair Festival Harlingen, de bibliotheek, Boekhandel Van der Velde en Museum het Hannemahuis nodigden bekende schrijvers, muzikanten en dichters uit én natuurlijk ook lokale artiesten. Er is ook een podium voor jong, aanstormend talent. De initiatiefnemers van het festival organiseren namelijk een dichtwedstrijd voor leerlingen van RSG Simon Vestdijk. De winnaar mag het gedicht voordragen tijdens het festival.

 • De Korendrager uit Franeker wint fluitsignaal Scoor een Boek Bekijk details

  9 juni 2022

  IKC De Korendrager uit Franeker is de winnaar van het Fluitsignaal van Scoor een Boek. De leerlingen lazen de afgelopen negen weken zoveel mogelijk boeken en werden aangemoedigd door spelers van SC Heerenveen.

 • Simone Atangana Bekono wint Anton Wachterprijs 2022 met Confrontaties Bekijk details

  25 mei 2022

  Simone Atangana Bekono is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2022, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut. Ze krijgt de prijs voor haar roman Confrontaties. De jury was verrast én geraakt door de verbeeldingskracht van de schrijfster die het verhaal vertelt van een meisje die op een dag besluit terug te slaan. De knappe compositie en uitgekiende vertelstijl die zowel direct is als suggestief, maken van Confrontaties ‘een daverende roman met details die je bijblijven’.

 • Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan Jankobus Seunnenga Bekijk details

  24 mei 2022

  Het bestuur van de Vestdijkkring heeft de Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan de dichter / zanger / songwriter Jankobus Seunnenga voor zijn vertolking van de gedichten van Simon Vestdijk (1898-1971).

 • Janneke Brakels sluit haar tour door Noord-Friesland af in Kollum Bekijk details

  12 mei 2022

  Afgelopen maand reisde Janneke Brakels heel Noord-Friesland af met haar kindervoorstelling ‘Maar eerst vang ik een monster’. In negen bibliotheken van Harlingen tot Surhuisterveen liet ze peuters dansen, zingen en mee fantaseren over het verhaal.

 • Expeditie Next in Franeker Bekijk details

  9 mei 2022

  Wat was het een prachtige dag, volgens sommige kinderen die we spraken zelfs de mooiste dag van de hele vakantie: vrijdag 6 mei streek kinderwetenschapsfestival Expeditie Next neer in Franeker. Alle 5000 kaarten waren verkocht, op bijna 20 locaties in heel Franeker waren neer dan 100 activiteiten te zien, te doen en te beleven. Ook in de bibliotheek natuurlijk.

 • Literatuurprijs Schier: schrijf mooiste column Bekijk details

  5 mei 2022

  NATUUR LEEFT? - Literatuurprijs Schiermonnikoog 2022

 • Bibliotheek Dokkum gaat verbouwen Bekijk details

  3 mei 2022

  Bibliotheek Dokkum wordt flink verbouwd en is daarom gesloten van 9 mei tot en met 22 mei 2022.

Paginanavigatie