Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Lees- en mediaconsulent gemeente Harlingen

Hart voor de bibliotheek én het onderwijs? Wij zoeken per 1 oktober een Lees- en mediaconsulent voor de gemeente Harlingen voor 20 - 24 uur per week. Nieuwsgierig? Lees de complete vacature via onderstaande knop.


Vrijwilliger Taalbegeleider Voel je goed! in Franeker

Wil jij volwassenen helpen gezonder te leven? Wij zoeken vrijwilligers die helpen bij onze nieuwe cursus Voel je goed! Klik op de knop Meer weten voor de volledige omschrijving van de vacature.


Bibliotheek aan Huis bezorgers

Bibliotheek Kollum, Dokkum, Franeker, Harlingen en Dronryp zijn op zoek naar jongeren rond de 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan.   

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Wat ga je doen?  

Eens in de vier werken word je gebeld om een bezorging te doen. Je hoeft dus niet elke dag op pad. Je fietst eerst naar de bieb om de boeken op te halen, vervolgens breng je deze naar de klant toe en neem je de gelezen exemplaren weer mee. We vinden het belangrijk dat je even een praatje maakt met de klant, interesse toont en hoort wat de klant leuk vindt om te lezen. Zodoende leer je elkaar een beetje beter kennen en kunnen we nog beter de juiste boeken voor deze klant vinden.

Wil je meer weten? Of je aanmelden? Dat kan, door een e-mail te sturen naar solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. BAH of bel met 088 - 16 56 123. 


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, één of twee middagen per week beschikbaar (en in overleg in schoolvakanties) en vind je het leuk jouw kennis op kinderen, jongeren en volwassenen over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.


Vrijwilligers Digi-Taalhuis St.- Annaparochie // Surhuisterveen // Franeker

Voor het Digi-Taalhuis in de bibliotheek zoeken wij meerdere vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen besteden aan het begeleiden van mensen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren.


Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘aanvraag maatschappelijke stage’. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.