Mondkapje verplicht in de bibliotheek // Corona Toegangsbewijs niet nodig voor bibliotheek // Houd anderhalve meter afstand // Tot 17.00 uur geopend

Lees meer over de corona-maatregelen in de bibliotheek >>>

Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Bibliotheek aan Huis bezorgers

Bibliotheek Kollum, De Westereen en Dokkum zijn op zoek naar jongeren rond de 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan.   

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Wat ga je doen?  

Eens in de vier werken word je gebeld om een bezorging te doen. Je hoeft dus niet elke dag op pad. Je fietst eerst naar de bieb om de boeken op te halen, vervolgens breng je deze naar de klant toe en neem je de gelezen exemplaren weer mee. We vinden het belangrijk dat je even een praatje maakt met de klant, interesse toont en hoort wat de klant leuk vindt om te lezen. Zodoende leer je elkaar een beetje beter kennen en kunnen we nog beter de juiste boeken voor deze klant vinden.

Wil je meer weten? Of je aanmelden? Dat kan, door een e-mail te sturen naar solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. BAH of bel met 088 - 16 56 123. 


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, beschikbaar in schoolvakanties en vind je het leuk jouw kennis op kinderen en jongeren over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.

Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar a.douma@bnfrl.nl. Je ontvang dan zo spoedig mogelijk een reactie.