Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Vacature: directeur-bestuurder

Wij zoeken per augustus een nieuwe directeur-bestuurder. Uitgangspunt is voortbouwen op wat er al staat, waarbij de dienstverlening aansluit op de specifieke wensen van de negen gemeenten. De volledige vacature staat op de website van K+V.

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze positie? Reageer zo snel mogelijk – uiterlijk 27 februari 2024 – door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06 22 698 599) die deze procedure vanuit K+V begeleidt.

Bekijk de vacature bij K+V


Vacature: Manager bedrijfsvoering met een stevige basis in financiën // 32 uur per week

Wij zoeken een manager bedrijfsvoering die ervoor zorgt dat verschillende processen soepel lopen zodat de rest van de organisatie optimaal functioneert. Je bent verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden financiën, ict, facilitair bedrijf, data en logistiek. Een deel van deze diensten wordt afgenomen bij provinciale serviceorganisatie Fers. Als manager bedrijfsvoering ben je goed op de hoogte van deze onderwerpen en verzamel je relevante informatie waarmee je deze processen kunt beheren en optimaliseren. Je ben lid van het managementteam en het regieteam en fungeert als adjunct-directeur bij ziekte of verlof van de directeur-bestuurder. Voor de collega’s van het mt en regieteam ben je een prettige gesprekspartner die met behulp van data adviseert over de bedrijfsvoering. In het kort ben je verantwoordelijk voor een gezonde financiële en toekomstbestendige bedrijfsvoering en kun je deze verbinden met de organisatie en de strategie. Hierbij ben je in staat om bedrijfskundige vraagstukken op te lossen waarbij je de financiële impact ook begrijpt.

Heb jij de brede bedrijfskundige blik die wij zoeken en ben je financieel stevig onderlegd? Reageer dan uiterlijk 16 februari via www.bibliotheekvacatures.nl. De gesprekken zijn gepland op 19 februari. Een discoverprofiel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Heb je nog een vraag voordat je reageert? Stel deze aan directeur-bestuurder Paulien Schreuder:  p.schreuder@bnfrl.nl. Liever bellen? Stuur dan een mailtje met een terugbelverzoek.  

Bekijk de vacature


Vrijwilligers Digi-Taalhuis Vlieland, Terschelling Harlingen, De Westereen, Surhuisterveen en Buitenpost

Voor het Digi-Taalhuis in de bibliotheek zoeken wij meerdere vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen besteden aan het begeleiden van mensen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. 

Meer weten? klik hier voor meer informatie


Vrijwilligersvacature: vrijwilliger digitale vaardigheden (regio Achtkarspelen)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Veel mensen vinden dit lastig en zouden hier graag wat hulp bij krijgen. Daarom kan iedereen in de bibliotheek oefenen met digitale vaardigheden en vragen stellen over hun computer, telefoon of tablet. Ook biedt de bibliotheek verschillende cursussen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. En daarom zoekt de bibliotheek vrijwilligers die onze bezoekers kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op hun vragen.

Voor de regio Achtkarspelen zijn we op zoek naar vrijwilligers met digitale vaardigheden. Je komt dan bij het team van bibliotheek Surhuisterveen en Buitenpost. 

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie


Bibliotheek aan Huis-bezorgers

Bibliotheek Kollum en De Westereen zijn op zoek naar jongeren vanaf 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan. Je woont bij voorkeur in de buurt.

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Meer weten of solliciteren? Klik hier


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, één of twee middagen per week beschikbaar (en in overleg in schoolvakanties) en vind je het leuk jouw kennis op kinderen, jongeren en volwassenen over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.

Check de vacature


Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘aanvraag maatschappelijke stage’. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.