Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Vacature digitale topper

Bibliotheken Noord Fryslân zoekt digitale toppers die deze zomer in de bibliotheek workshops geven aan kinderen en jongeren. 

Vacature bibliotheekmedewerker Buitenpost/Surhuisterveen

Voor de bibliotheken in Buitenpost en Surhuisterveen zoeken we een enthousiaste medewerker voor 8 uur per week. Iemand die klanten welkom heet, vragen kan beantwoorden en klanten kan ondersteunen bij het vinden van informatie. En deze informatie is zeer divers. Van vragen over titels van boeken tot vragen over het aanvragen van DigiD, hulp bij de computer of het installeren van (overheids)apps of de dienstverlening van de overheid.

Klinkt goed? Neem voor meer informatie contact op met de leidinggevende bibliotheken: Georgine Oele, 06-14319220, g.oele@bnfrl.nl. Mail uw sollicitatie en curriculum voor 23 juni 2021 naar solliciteren@bnfrl.nl. De gesprekken zijn gepland op 30 juni 2021.

Vacature bibliotheekmedewerker en lees- en mediaconsulent Vlieland

Voor Bibliotheek Vlieland zijn we op zoek naar een veelzijdig persoon. Want wat we te bieden hebben is een gecombineerde functie. We zoeken een enthousiaste, digitaal vaardige bibliotheekmedewerker voor 11 uur per week én een lees- en mediaconsulent, de ambassadeur van de Bibliotheek binnen het onderwijs, voor 4 uur per week. In één persoon.

Klinkt goed? Neem bij vragen contact op met de leidinggevende bibliotheken: Georgine Oele, 06-14319220, g.oele@bnfrl.nl. Mail uw sollicitatie en curriculum voor 24 juni naar solliciteren@bnfrl.nl. De gesprekken zijn gepland op 28 juni.

Vacature invalkrachten voor de zomerperiode

Geen of weinig plannen deze zomer? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Bibliotheken Noord Fryslân zoekt namelijk invallers voor diverse vestigingen. Mensen met hart voor de bibliotheek, die bezoekers welkom heten en hen helpen bij het vinden van informatie, die digitaal vaardig zijn, beschikken over eigen vervoer, per direct én ook de zaterdagen beschikbaar zijn.

Dit hebben we te bieden:
- De hele zomer werk voor 2 tot 4 dagdelen per week, daarna waarschijnlijk ook, maar de piek voor het invalwerk ligt in de zomer
- Leuke collega’s die je heel goed gaan inwerken
- Veel afwisseling
- Een goed salaris (min. € 1.900,- tot max. € 2.733,- bruto per maand bij 36 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring)
- Een 0-urencontract

Meer weten of solliciteren?
Neem voor meer informatie contact op met de leidinggevende bibliotheken: Georgine Oele, 06-14319220, g.oele@bnfrl.nl. Mail je curriculum en korte motivatie voor 20 juni 2021 naar solliciteren@bnfrl.nl. De gesprekken zijn op woensdagmiddag 23 juni. 

Vacature 4 lees- en mediaconsulenten

Wij zoeken 4x het gezicht van de bibliotheek, buiten de bibliotheek. Als lees- en mediaconsulent ondersteun je bijvoorbeeld leerkrachten, docenten en pedagogisch medewerkers bij hun taal-, lees- en mediabeleid. Maar je motiveert ook ouders op het consultatiebureau om met hun baby te gaan lezen. Je doet mee aan de gezinsaanpak om het doorgeven van laaggeletterdheid in gezinnen te doorbreken. En je maakt leerlingen nóg enthousiaster voor het lezen. Je doet er eigenlijk alles aan om de taal- en digitale vaardigheden van de bewoners van ons werkgebied te verbeteren, door bij de basis te beginnen.

We zoeken vier nieuwe collega’s voor deze regio’s: Kollum/De Westereen (20 uur), Achtkarspelen (24 uur), Noardeast-Fryslân/Dantumadiel (24 uur), Waadhoeke/Harlingen (24 uur). Meer weten? Neem dan contact op met Doetie de Jager, leidinggevende Educatie, 06-51352194 (maandag tot en met donderdag). Of mail je sollicitatie en curriculum voor zaterdag 26 juni naar solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. vacature Lees- en mediaconsulent. De selectiegesprekken zijn gepland op maandag 5 juli en woensdag 7 juli.

Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar a.douma@bnfrl.nl. Je ontvang dan zo spoedig mogelijk een reactie.