Bibliotheek is open // Mondkapje verplicht // Corona Toegangsbewijs niet nodig voor bibliotheek // Houd anderhalve meter afstand

Lees meer over de corona-maatregelen in de bibliotheek >>>

Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Vacature Bibliotheekmedewerker Terschelling (15 uur)

Voor Bibliotheek Terschelling zoeken we een enthousiaste, digitaalvaardige bibliotheekmedewerker voor 15 uur per week.

Dit ga je doen

Als bibliotheekmedewerker draag je zorg voor een goede ontvangst en een prettig verblijf van de klanten. Je beantwoordt vragen en ondersteunt de klant bij het vinden van informatie. En deze informatie is zeer divers,van vragen over titels van boeken tot vragen over hetaanvragen van DigiD, hulp bij de computer of hetinstalleren van (overheids)apps of de dienstverleningvan de overheid.

Solliciteren?

Download de vacature hieronder voor meer informatie, of neem contact op met de leidinggevende bibliotheken: Georgine Oele,06-14319220, g.oele@bnfrl.nl . Mail uw sollicitatie en curriculumvoor 7 februari 2022 naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van Vacature Terschelling. Degesprekken zijn op 10 en 11 februari 2022. Deze vacaturewordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur naar de interne kandidaat.


Vacature Bibliotheekmedewerker met aandachtsgebied basisvaardigheden Dokkum e.o. (20-24 uur)

Voor Bibliotheek Dokkum zijn we op zoek naar een enthousiaste, digitaal vaardige bibliotheekmedewerker met aandachtsgebied basisvaardigheden voor 20 tot 24 uur per week. 

Dit ga je doen

Als bibliotheekmedewerker draag je zorg voor een goede ontvangst en een prettig verblijf van de klanten. Je beantwoordt vragen en ondersteunt de klant bij het vinden van informatie. En deze informatie is zeer divers. Om de zelfredzaamheid van de inwoners van de gemeente te vergroten zet de bibliotheek in op het bevorderen van basisvaardigheden (taal- rekenenen digitale vaardigheden). Als bibliotheekmedewerker met aandachtsgebied basisvaardigheden bouw je aan het netwerk van taalaanbieders en toeleiders, vergroot je de zichtbaarheidvan ons aanbod in de dorpen, bereik je de doelgroep in het werkgebied en stuur je vrijwilligers aan.

Solliciteren

Download de vacature hieronder voor meer informatie of neem contact op met de leidinggevende bibliotheken: Georgine Oele, 06-14319220, g.oele@bnfrl.nl. Mail je sollicitatie en curriculum voor 21 februari 2022 naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van vacature Dokkum. De gesprekken zijn gepland op 24 februari 2022. Deze vacaturewordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur naar de interne kandidaat.


Digi-Taalhuis vrijwilliger met digitale vaardigheden

Weet jij de weg op het internet? Draai jij je muis niet om voor een beetje social media? En denk jij mensen iets te kunnen leren? Wij zoeken vrijwilligers in het Digi-Taalhuis die digitaal vaardig zijn.


Bibliotheek aan Huis bezorgers

Bibliotheek Dokkum, Franeker, Harlingen en Dronryp zijn op zoek naar jongeren rond de 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan.   

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Wat ga je doen?  

Eens in de vier werken word je gebeld om een bezorging te doen. Je hoeft dus niet elke dag op pad. Je fietst eerst naar de bieb om de boeken op te halen, vervolgens breng je deze naar de klant toe en neem je de gelezen exemplaren weer mee. We vinden het belangrijk dat je even een praatje maakt met de klant, interesse toont en hoort wat de klant leuk vindt om te lezen. Zodoende leer je elkaar een beetje beter kennen en kunnen we nog beter de juiste boeken voor deze klant vinden.

Wil je meer weten? Of je aanmelden? Dat kan, door een e-mail te sturen naar solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. BAH of bel met 088 - 16 56 123. 


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, beschikbaar in schoolvakanties en vind je het leuk jouw kennis op kinderen en jongeren over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.


Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘aanvraag maatschappelijke stage’. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.