Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 133)

 • Vernieuwde Jeugdbibliotheek.nl legt focus op digitaal lezen Bekijk details

  26 april 2021

  Vorige week is de jeugdbibliotheek.nl vernieuwd. Op de vernieuwde website ligt de focus volledig op (digitaal) lezen en is er meer aandacht voor inspiratie door leeftijdsgenoten en influencers.

 • 500 leerlingen lezen in 10 weken 3054 boeken Bekijk details

  23 april 2021

  De afgelopen tien weken lazen de groepen 5 en 6 van scholen die mee deden aan Scoor een boek zoveel mogelijk boeken. En nu is de eindscore bekend: 500 leerlingen uit Noord-Fryslân lazen samen 3.054 boeken. Dat zijn bijna twintig bibliotheekkasten vol! Daarmee verdienden ze allemaal een medaille. En op basisschool It Fonnemint in St.-Annaparochie was het feest extra groot. Hun groep 5b las in tien weken tijd 180 boeken en scoorde van alle scholen de meeste punten tijdens de sportieve afsluiter. Heero,...

 • ING-servicepunt op afspraak geopend, bibliotheek nog gesloten Bekijk details

  16 april 2021

  De bibliotheken zijn helaas nog steeds gesloten, maar de ING-servicepunten in de bibliotheken van Dokkum en Harlingen zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en zijn dus vanaf 20 april weer geopend. Op afspraak weliswaar. Een afspraak maken kan door contact op te nemen met onze klantenservice via info@bnfrl.nl, 088-1656123 of door een appje te sturen naar 06-15 12 72 02.

 • Team Educatie: wat missen ze het meest nu ze niet naar scholen mogen? Bekijk details

  13 april 2021

  Dit is team educatie: zij vertegenwoordigen de bibliotheek op scholen. Maar daar zijn de meesten door de corona-regels helaas al heel lang niet geweest. Wat missen ze het meest?

 • Gratis webinar Media Ukkie Dagen Bekijk details

  8 april 2021

  Op 31 maart 2021 organiseerde de Bibliotheek – in het kader van de Media Ukkie Dagen – de landelijke webinar ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Het webinar was voor ouders en verzorgers van kinderen van 0 – 6 jaar en was gratis te volgen.

 • Micro:bits voor honderden tienjarigen: Project van gemeente, Kabelnoord en bibliotheek afgerond Bekijk details

  15 maart 2021

  Drie jaar geleden kregen de kinderen uit toenmalig Dongeradeel voor het eerst rondom hun tiende verjaardag een Micro:Bit uitgereikt in de bibliotheek. Het was één groot feest met taart en een workshop zodat ze de basis van hun minicomputer leerden kennen. Thuis werden er heel wat uren doorgeprogrammeerd. Na voormalig Dongeradeel volgden de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland en inmiddels hebben honderden tieners een Micro:Bit ontvangen. Tijd voor iets nieuws, vinden gemeenten, Kabelnoord en bibliotheek....

 • Bibliotheek verrast tienduizendste klant afhaalservice Bekijk details

  9 maart 2021

  De bibliotheken zijn sinds eind december gesloten en blijven dat ook zeker nog tot eind maart. Om te zorgen dat klanten niet al die tijd zonder boeken zitten, startte Bibliotheken Noord Fryslân eind december de afhaalservice op. Leden kunnen online boeken bestellen en deze een paar dagen later afhalen. De afhaalservice is een groot succes. Vorige week werd de tienduizendste aanvraag gedaan. De medewerkers van Bibliotheek Harlingen verrasten mevrouw Top met haar boeken én een boekenbon.

 • Online leesclub De BoekMeeting Bekijk details

  25 februari 2021

  Senia, bekend van haar leesclubs, is een online alternatief gestart, de BoekMeeting

 • Vergeet u niet uw keuze te maken in het donorregister? Bekijk details

  23 februari 2021

  Heeft u al een keuze gemaakt? in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt in het Donorregister. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen.

 • Bibliotheek brengt wens 91-jarige Hallumer in vervulling Bekijk details

  18 februari 2021

  Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging eind 2019 een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En toen de jongste bibliotheek van Fryslân in december één jaar bestond, lieten ze graag nog een wens in vervulling gaan. Corona gooide roet in het eten, maar toch koos de bibliotheek één wens uit die in vervulling gaat. En dat is die van meneer Wiersma (91) uit Hallum.

Paginanavigatie