Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 121)

 • De meest uitgeleende boeken in 2020 Bekijk details

  15 februari 2021

  Het boek dat bibliotheekleden in 2020 het meest leenden is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Het is daarmee de eerste keer dat een oorspronkelijk Nederlandstalig boek bovenaan staat. Het meest uitgeleende jeugdboek is De waanzinnige boomhut van 92 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.

 • Scoor een Boek! trapt af op zestien basisscholen in Noord-Fryslân Bekijk details

  12 februari 2021

  Sc Heerenveen en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het jaarlijks terugkerend leesproject ‘Scoor een Boek’ verbindt lezen aan de populairste sport in Nederland; voetbal. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen én om het hele gezin te enthousiasmeren.

 • Bibliotheken Noord Fryslân voorziet in een behoefte met de Walk & Talk online Bekijk details

  12 februari 2021

  Vorig jaar oktober startte Bibliotheken Noord Fryslân met de eerste editie van de Walk & Talk online.

 • 22 kinderen lezen online voor Bekijk details

  12 februari 2021

  Op woensdag 10 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Dokkum. Kandidaten van 22 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Online leren met de Bibliotheek Bekijk details

  5 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Gratis en op elk moment!

 • 18 voorleeskanjers in online voorleeswedstrijd Bekijk details

  4 februari 2021

  Op woensdag 3 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Franeker. Kandidaten van 18 basisscholen uit de regio Noordwest-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Nationale Voorleesdagen 2021 Bekijk details

  22 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen is het feestje voor de peuters en kleuters. Dit jaar is het prentenboek Coco kan het! verkozen tot het beste prentenboek.

 • Forse stijging online uitleningen in 2020 Bekijk details

  19 januari 2021

  Door corona is er afgelopen jaar veel meer gebruik gemaakt van de online Bibliotheek. In totaal werden er 5,6 miljoen e-books uitgeleend. In 2019 waren dat er bijna 3,9 miljoen. Waar de groei in eerdere jaren tussen de 10 en 15 procent was, steeg dat nu naar 44 procent. Er werden ook aanzienlijk meer luisterboeken geleend via onlinebibliotheek.nl. Dit aantal ging van ruim 1,7 miljoen in 2019 naar bijna 2,6 miljoen in 2020. Ook dat is een groei van 44 procent.

 • ACTIE GEANNULEERD // Hoera, Bibliotheek Hallum 1 jaar! Bekijk details

  21 december 2020

  Helaas! Door de sluiting van alle bibliotheken tot in ieder geval 19 januari, kan de mooie actie om het 1-jarig bestaan van Bibliotheek Hallum niet doorgaan. In het voorjaar vieren we het alsnog met een actie. U kunt alvast broeden op een wens ;)

 • Bibliotheek zoekt toezichthouder met verstand van financiën Bekijk details

  17 december 2020

  Vijf dames en heren vormen de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Het zijn stuk voor stuk mensen met bestuurlijke ervaring, hart voor de bibliotheek en met elk een eigen vakgebied. Met ingang van 2021 komt er een plekje vrij in de raad van toezicht. De bibliotheek is daarom op zoek naar een nieuwe toezichthouder met verstand van financiën.

Paginanavigatie