Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 162)

 • Dichtwedstrijd bibliotheek Hallum Bekijk details

  19 november 2021

  Schuilt er een dichter in jou, een ware woorden- en zinnenspuwer? Goochel je graag met letters en met taal? Dan is dit je kans! Wij zoeken gedichten om de Bibliotheek in Hallum mee te verfraaien.

 • Bibliotheek is open Bekijk details

  5 november 2021

  De bibliotheek is open en u hoeft geen corona-toegangsbewijs te laten zien als u naar de bibliotheek gaat. De 1,5 meter afstand en het mondkapje zijn vanaf vrijdag 25 februari niet meer verplicht in de Bibliotheek. Sommige mensen vinden het prettig nog wel een mondkapje te dragen en afstand te bewaren, hier hebben wij respect voor en wij vragen u dat ook te respecteren.

 • Rabobank-adviespunt in Bibliotheek St.-Annaparochie van start Bekijk details

  26 oktober 2021

  Een bank in de bieb? Jazeker, Erik en Paulus bemannen vanaf nu het Rabobank-adviespunt in Bibliotheek St.-Annaparochie. De bank sloot daar eerder het kantoor en vroeg hun klanten mee te denken over een geschikte locatie voor een adviespunt. De Bibliotheek werd vaak genoemd en zo kwamen we met elkaar in contact.

 • Huiskamerbibliotheek in Ried geopend Bekijk details

  12 oktober 2021

  Op woensdag 6 oktober is op OBS De Oanset in Ried de huiskamerbibliotheek geopend. In het bijzijn van leerlingen, ouders, leerkrachten en dorpsbewoners verrichtte wethouder Nel Haarsma de openingshandeling. Ook overhandigde zij een cheque van € 500,- voor verdere bestedingen in de huiskamerbibliotheek. "Als gemeente moedigen we zulke acties vanuit onze dorpen graag aan, dit is een prachtig voorbeeld."

 • Omgeving rondom Bibliotheek De Westereen wordt groener Bekijk details

  12 oktober 2021

  Op vrijdag 1 oktober werd met het ondertekenen van het pact van de vriendschap, door wethouder Kees Wielstra, het startsein gegeven voor het aanpakken en vergroenen van het dorpsplein in De Westereen.

 • CoronaCheck app Bekijk details

  1 oktober 2021

  Een coronabewijs is een coronatoegangsbewijs voor horeca, evenement of andere activiteit. Of een coronabewijs om mee te reizen binnen Europa. Het bewijs laat zien dat u een negatieve testuitslag heeft óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met de CoronaCheck-app kunt u uw bewijs laten zien.

 • Die’t syn aigen taal fersmyt, raakt syn diepste wezen kwyt Bekijk details

  27 september 2021

  En zo is het maar net! Gister, 26 september was het de Europese dag van de talen, daarom besteden we aandacht aan het Bildts. De taal die door een kleine 4.000 mensen gesproken wordt. Eén van hen is Ali Bronger, medewerker van de Bibliotheek én aanspreekpunt van de Stichting Bildts Aigene, die zich bezig houdt met het ‘hoeden en noeden van de Bildtse taal, geskidenis en kultuur’. Wat roept deze dag bij Ali op?

 • De toegankelijke troonrede Bekijk details

  27 september 2021

  *artikel uit de Leeuwarder Courant* Hoe (on)begrijpelijk is de troonrede eigenlijk? Joppa Wuite, Simone Fleischer en Mariska Hibma, werkzaam bij de bibliotheek en deskundig op het gebied van laaggeletterdheid, bespreken de meest onduidelijke passages. Simone: ,,Het Nederland van morgen is voor veel mensen een vage omschrijving. Als je daar ‘de toekomst’ van maakt en van intrinsieke kracht de eigen kracht van de Nederlandse economie maakt, dan heb je nog steeds een hele moeilijke zin.’’

 • Friesland College en Friese bibliotheken verder in aanpak laaggeletterdheid Bekijk details

  24 september 2021

  Het Friesland College en alle Friese bibliotheken gaan samen verder in de strijd tegen laaggeletterdheid. Zij ondertekenden vorige week een overeenkomst, waarin zij de samenwerking van de afgelopen jaren bestendigen. Het is uniek in Nederland dat álle bibliotheken in één provincie de samenwerking met een onderwijsinstelling aangaan.

 • Nieuwe leden raad van toezicht Bibliotheken Noord Fryslân Bekijk details

  24 september 2021

  In de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân hebben een aantal wisselingen plaatsgevonden. De raad had eerder dit jaar diverse vacatures, maar die zijn inmiddels vervuld. Vijf leden vormen de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Het zijn stuk voor stuk mensen met bestuurlijke ervaring, hart voor de bibliotheek en met elk een eigen vakgebied zoals financiën, hrm, digitale ontwikkelingen en sociaal domein. De leden van de raad van toezicht zijn: Alie Schokker (voorzitter), Peter...

Paginanavigatie