Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 101)

 • Boek'n Trip Bekijk details

  29 juni 2021

  Ga deze zomer op vakantie in een boek!

  Bekijk details van Boek'n Trip

 • Bibliotheekmedewerkers Noord-Fryslân door leden hoogst gewaardeerd van heel Nederland Bekijk details

  29 juni 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân deed vorig jaar mee aan een landelijk klanttevredenheidsonderzoek en komt goed uit de bus. Zo goed zelfs, dat de vijftien bibliotheken in Noord-Fryslân op veel vlakken als voorbeeld dienen voor de rest van het land. 89% van de leden waardeert de bibliotheek met een acht of hoger.

  Bekijk details van Bibliotheekmedewerkers Noord-Fryslân door leden hoogst gewaardeerd van heel Nederland

 • 1.144 kinderen ontvangen Vakantieleestas Bekijk details

  28 juni 2021

  Op 35 scholen in Noard-Fryslân worden deze laatste weken voor de vakantie Vakantieleestassen uitgedeeld. De ontvangers, 1.144 kinderen van de groepen 3 en 4, zijn daar maar wat blij mee! En Bibliotheek en school ook, want hiermee kunnen de kinderen hun leesplezier en leesniveau deze zomer op peil houden.

  Bekijk details van 1.144 kinderen ontvangen Vakantieleestas

 • Bibliotheek organiseert de hele zomer workshops voor kinderen Bekijk details

  25 juni 2021

  In al onze bibliotheken zijn deze zomer, de hele vakantie lang, gratis activiteiten voor kinderen en jongeren. Tijdens een workshop kunnen kinderen vanaf 8 jaar bijvoorbeeld een vakantiehuis bouwen in Minecraft, de gekste foto’s en video’s maken met het Green screen, bouwen en programmeren met Lego WeDo en Lego Spike, een tas of shirt bedrukken met de vinylsnijder of een eigen koekjesstempel maken met de 3D-printer.

  Bekijk details van Bibliotheek organiseert de hele zomer workshops voor kinderen

 • Dantumadielse kinderen kiezen het beste boek Bekijk details

  17 juni 2021

  De groepen 7 en 8 van negen Dantumadielse basisscholen deden de afgelopen weken mee aan de Dantumadielse Kinderjury. Ze lazen vier boeken, besproken welk boek de eerste plek verdiende en gaven hun top-4 door aan de bibliotheek. Deze week werd het winnende boek bekend gemaakt. En om dat te vieren, kwam een schrijversduo van één van de genomineerde boeken digitaal in de klas.

  Bekijk details van Dantumadielse kinderen kiezen het beste boek

 • Scholenkoepel Noventa verlengt overeenkomst met Bibliotheek Bekijk details

  17 juni 2021

  Noventa, de koepel van christelijke scholen in Achtkarspelen zet ook de komende drie jaar stevig in op lezen. Ze verlengen hun overeenkomst met de bibliotheek zodat de elf scholen van de onderwijsorganisatie ook de komende drie jaar verzekerd zijn van ondersteuning door de bibliotheek op het gebied van lezen, leesbevordering en vooral leesplezier. ‘De meerwaarde van de bibliotheek is zó groot, dat we de Bibliotheek op school voor al onze scholen willen’, laat directeur van Noventa Harrie Steenstra...

  Bekijk details van Scholenkoepel Noventa verlengt overeenkomst met Bibliotheek

 • Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek. Bekijk details

  15 juni 2021

  Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet. Voor sommige mensen is dit lastig, zij hebben moeite met lezen, schrijven of computeren.

  Bekijk details van Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

 • Melle Talsma voorleeskampioen Fryslân! Bekijk details

  14 mei 2021

  Melle Talsma van It Iepen Finster uit Achlum heeft op 11 mei de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Fryslân gewonnen. Ondanks de huidige beperkingen kon de Friese finale toch live én coronaproof plaatsvinden. Het publiek kon via een livestream meejuichen met de 14 finalisten en zaten op het puntje van hun bureaustoel. Het was een feestje!

  Bekijk details van Melle Talsma voorleeskampioen Fryslân!

 • Uw bibliotheek vanaf 25 mei weer geopend Bekijk details

  13 mei 2021

  Wat een fantastisch nieuws: de bibliotheken mogen na maanden eindelijk weer open! U heeft vast in het nieuws gehoord dat de bibliotheken 20 mei weer open mogen. Maar, daar moeten wij helaas een maar achter zetten. Want voor ons lukt dat niet. Wij verwelkomen u graag weer vanaf dinsdag 25 mei!

  Bekijk details van Uw bibliotheek vanaf 25 mei weer geopend

 • Door corona meer e-books in 2020, minder bezoekers voor Bibliotheek Bekijk details

  6 mei 2021

  Het jaaroverzicht 2020 van Bibliotheken Noord Fryslân is klaar. De bibliotheek kijkt terug op een bijzonder jaar waarin de vijftien vestigingen in totaal een heel kwartaal gesloten waren. Dat heeft natuurlijk effect op de cijfers. Maar die zijn niet allemaal negatief. Want bij het samenstellen van het jaarverslag viel juist op hoeveel er wél door kon gaan, ondanks Corona.

  Bekijk details van Door corona meer e-books in 2020, minder bezoekers voor Bibliotheek

Paginanavigatie