Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 68)

 • Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door Bekijk details

  5 september 2021

  Voor herhaling vatbaar, was de conclusie na twee dagen Literair Festival Vestdijk, van zowel spreekstalmeester Josse Pietersma, als de meeste gasten. De eerste editie van het festival begon en eindigde met Dick Vestdijk, de zoon van de schrijver waar het festival zijn naam aan ontleent. Op zaterdagmiddag onthulden hij en burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps een borstbeeld van Simon Vestdijk. En zondagavond sloot hij de avond samen met Jankobus Seunnenga af, samen zongen ze op muziek gezette gedichten...

  Bekijk details van Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door

 • Literair Festival Vestdijk gaat definitief door Bekijk details

  24 augustus 2021

  Goed nieuws voor de organisatie, artiesten en gasten van het Literair Festival Vestdijk: de gemeente heeft het corona-plan goedgekeurd en de vergunning verleend. Daarmee kan het festival dat op 4 en 5 september plaatsvindt in de tuin achter Boekhandel Van der Velde, het Hannemahuis en de bibliotheek definitief doorgaan. Voor de zondag zijn nog volop kaarten beschikbaar, voor de zaterdag gaat het inmiddels om de laatste stoelen.

  Bekijk details van Literair Festival Vestdijk gaat definitief door

 • Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd Bekijk details

  26 juli 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân is weer gecertificeerd! Tweejaarlijks toetst een onafhankelijke certificeringsorganisatie de bibliotheekorganisatie. Met het nieuwe certificaat laat de bibliotheek zien dat de kwaliteit van het werk hoog is en de organisatie toekomstbestendig is. Vol trots schroeft directeur Paulien Schreuder het nieuwe certificaat op de muur. Daarmee is de kous niet af, want bij het certificaat horen ook aanbevelingen waarmee de bibliotheek aan de slag kan.

  Bekijk details van Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd

 • Wethouder Boukje Tol bouwt virtueel vakantiehuis in de bieb Bekijk details

  22 juli 2021

  Enthousiast deed wethouder Boukje Tol dinsdag 20 juli mee aan de workshop Bouw je mooiste vakantiehuis in Minecraft in bibliotheek Franeker.

  Bekijk details van Wethouder Boukje Tol bouwt virtueel vakantiehuis in de bieb

 • Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek Bekijk details

  20 juli 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân zorgt met heel veel acties dat leden en dan met name kinderen de bibliotheek deze zomer niet vergeten. Zo lenen kinderen de hele zomer gratis e-books en luisterboeken. En zijn er in alle vestigingen, de hele zomer lang activiteiten. Voor ouders is er bovendien een voordelig vakantie-abonnement.

  Bekijk details van Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek

 • CoronaCheck app Bekijk details

  13 juli 2021

  Vanaf 1 juli 2021 kan binnen de EU worden gereisd met het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Een DCC is het bewijs dat iemand tegen corona is ingeënt, negatief op corona is getest of van corona is hersteld

  Bekijk details van CoronaCheck app

 • Wij doen mee aan Wjerspegelje! Bekijk details

  5 juli 2021

  Vanaf donderdag 1 juli zijn bij ons de Friese gedichten van Wjerspegelje (Fries voor ‘weerspiegelen’) te zien. Een project van Leeuwarden UNESCO City of Literature en Merk Fryslân

  Bekijk details van Wij doen mee aan Wjerspegelje!

 • Boek'n Trip Bekijk details

  29 juni 2021

  Ga deze zomer op vakantie in een boek!

  Bekijk details van Boek'n Trip

 • Bibliotheekmedewerkers Noord-Fryslân door leden hoogst gewaardeerd van heel Nederland Bekijk details

  29 juni 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân deed vorig jaar mee aan een landelijk klanttevredenheidsonderzoek en komt goed uit de bus. Zo goed zelfs, dat de vijftien bibliotheken in Noord-Fryslân op veel vlakken als voorbeeld dienen voor de rest van het land. 89% van de leden waardeert de bibliotheek met een acht of hoger.

  Bekijk details van Bibliotheekmedewerkers Noord-Fryslân door leden hoogst gewaardeerd van heel Nederland

 • 1.144 kinderen ontvangen Vakantieleestas Bekijk details

  28 juni 2021

  Op 35 scholen in Noard-Fryslân worden deze laatste weken voor de vakantie Vakantieleestassen uitgedeeld. De ontvangers, 1.144 kinderen van de groepen 3 en 4, zijn daar maar wat blij mee! En Bibliotheek en school ook, want hiermee kunnen de kinderen hun leesplezier en leesniveau deze zomer op peil houden.

  Bekijk details van 1.144 kinderen ontvangen Vakantieleestas