Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 111)

 • Zomersluiting Digi-taalhuizen Bekijk details

  21 juli 2022

  Vrijwilligers en deelnemers nemen vakantie van het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek

 • Eerste Digi-Taalhuis Friesland gecertificeerd Bekijk details

  19 juli 2022

  Het Digi-Taalhuis Harlingen heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Digi-Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Pand Bibliotheek Buitenpost verkocht Bekijk details

  14 juli 2022

  Het koopcontract voor het pand van Bibliotheek Buitenpost is getekend. Fries Trading uit Sneek heeft het pand gekocht en wil er op den duur huurwoningen in realiseren. Hierover zal met de gemeenten en omwonenden nog worden overlegd. De bibliotheek is met de koper overeengekomen dat de bibliotheek nog een aantal jaren in het pand mag blijven. Daarna start de grondige verbouwing en verhuist de bibliotheek naar een nog nader te bepalen locatie.

 • Bibliotheek Hallum opent Weggeefkast Bekijk details

  11 juli 2022

  Op vrijdag 8 juli opende Bibliotheek Hallum onder grote belangstelling de Weggeefkast. De kast is gevuld met verzorgingsproducten en voedingswaren en is voor iedereen. Mensen die wat kunnen missen, zetten het in de kast. Mensen die het kunnen gebruiken, nemen het gratis mee. De kast staat tegenover de ingang van de bibliotheek en is elke dag open van 8.00 - 20.00 uur.

 • Expositie 'Een rijk leven' in bibliotheken Surhuisterveen en Buitenpost Bekijk details

  7 juli 2022

  Met een feestelijke bijeenkomst is dinsdag 5 juli de expositie ‘Een rijk leven’ in de bibliotheken van Surhuisterveen en Buitenpost geopend. De foto’s en verhalen van cliënten van KwadrantGroep zijn er een maand lang te zien.

 • Schrijfster Maren Stoffels op bezoek Bekijk details

  7 juli 2022

  Schrijfster Maren Stoffels was in juni op bezoek bij groep 8 van CBS De Boustien in de Westereen. Het bezoek van de schrijfster was er eentje om nooit meer te vergeten. Ze vertelde vol enthousiasme (en een beetje fantasie) over haar eerste dag op de middelbare school en dat deze dag heeft geleid tot dat ze nu schrijfster is.

 • Leerlingen RSG Simon Vestdijk dichten erop los! Bekijk details

  13 juni 2022

  25 juni is het Literair Festival Harlingen, de bibliotheek, Boekhandel Van der Velde en Museum het Hannemahuis nodigden bekende schrijvers, muzikanten en dichters uit én natuurlijk ook lokale artiesten. Er is ook een podium voor jong, aanstormend talent. De initiatiefnemers van het festival organiseren namelijk een dichtwedstrijd voor leerlingen van RSG Simon Vestdijk. De winnaar mag het gedicht voordragen tijdens het festival.

 • De Korendrager uit Franeker wint fluitsignaal Scoor een Boek Bekijk details

  9 juni 2022

  IKC De Korendrager uit Franeker is de winnaar van het Fluitsignaal van Scoor een Boek. De leerlingen lazen de afgelopen negen weken zoveel mogelijk boeken en werden aangemoedigd door spelers van SC Heerenveen.

 • Simone Atangana Bekono wint Anton Wachterprijs 2022 met Confrontaties Bekijk details

  25 mei 2022

  Simone Atangana Bekono is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2022, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut. Ze krijgt de prijs voor haar roman Confrontaties. De jury was verrast én geraakt door de verbeeldingskracht van de schrijfster die het verhaal vertelt van een meisje die op een dag besluit terug te slaan. De knappe compositie en uitgekiende vertelstijl die zowel direct is als suggestief, maken van Confrontaties ‘een daverende roman met details die je bijblijven’.

 • Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan Jankobus Seunnenga Bekijk details

  24 mei 2022

  Het bestuur van de Vestdijkkring heeft de Ina Dammanprijs 2022 toegekend aan de dichter / zanger / songwriter Jankobus Seunnenga voor zijn vertolking van de gedichten van Simon Vestdijk (1898-1971).

Paginanavigatie