Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 133)

 • Lotte en Sven de beste voorlezers! Bekijk details

  10 maart 2023

  Leerlingen van 25 scholen streden woensdag 8 maart om de titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2023. Elk jaar organiseert Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Koornbeurs in Franeker. De insteek: (voor)leesplezier stimuleren.

 • Sterrenkundewandeling en telescopen te leen Bekijk details

  7 maart 2023

  Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan vanaf eind februari een echte telescoop lenen in de bibliotheken van Hallum en St.-Annaparochie. De telescopen worden uitgeleend op initiatief van het programma ‘Donkerte van de Wadden’ waar onder andere de Rijksuniversiteit Groningen aan meedoet. Maandag 6 maart (Hallum) en dinsdag 7 maart (St.-Annaparochie) zijn er ook sterrenkundewandelingen met een gids van Rijksuniversiteit Groningen.

 • Jildau en Ruben voorleeskampioen! Bekijk details

  24 februari 2023

  Op woensdag 22 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Nije Warf in Wâlterswâld. Kandidaten van maar liefst 26 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Jildau Holwerda en Ruben van der Veen mogen zich voorleeskamioen van Noordoost-Fryslân noemen.

 • Fries Leesoffensief zet schouders onder stimuleren leesplezier en leesvaardigheid Bekijk details

  23 februari 2023

  Donderdag 23 februari start het Fries Leesoffensief. Het Fries Leesoffensief wil een boost geven aan het leesplezier van de Friese inwoners en daarmee de leesvaardigheid in heel Fryslân verhogen. Belangrijke Friese partners vormen samen een Leescoalitie en zij gaan de komende jaren leesinitiatieven ontwikkelen die bijdragen aan leesplezier en een betere leesvaardigheid. Met als doel dat binnen 10 jaar minimaal 90% van de Friese inwoners voldoende taalvaardig is.

 • Taalplan Achtkarspelen: ‘Samen lezen stimuleren’ Bekijk details

  23 februari 2023

  Vanaf het consultatiebureau tot en met het voortgezet onderwijs is het stimuleren van taalvaardigheid, woordenschat en leesplezier bij kinderen van groot belang. Maandag deed wethouder Sierd Vegelin de feestelijke leesaftrap voor het primair onderwijs van Taalplan Achtkarspelen in It Vleckehûs in Surhuisterveen.

 • Samenwerking bibliotheek en Pier21 Bekijk details

  16 februari 2023

  Pier21 en het alle Friese bibliotheken hebben een meerjarige partnerschapsovereenkomst getekend, waarin alle partijen zich committeren aan het gezamenlijke doel: maatschappelijke thema’s zichtbaar en bespreekbaar te maken.

 • Blind date in de bieb Bekijk details

  3 februari 2023

  Het is bijna Valentijnsdag. Op zoek naar een date? Kom naar de bieb en ga op blind date met.... een boek! Tot en met 14 februari zijn er in tien van onze bibliotheken allemaal mooi ingepakte boeken die wachten om met iemand mee naar huis te gaan. Op basis van de openingszin van het boek bepaalt u of u het meeneemt en een kans geeft.

 • 8 feb. Kletskaarten yn it Frysk! Bekijk details

  19 januari 2023

  Praat mar Frysk wordt op 8 februari eenmalig Klets mar Frysk! Op die dag presenteren Mediajungle en Bibliotheken Noord Fryslân namelijk de Friese editie van de Kletskaarten. De kletskaarten brengen het gesprek over de online wereld op gang én stimuleren de Friese taal. Zowel de bibliotheek als Mediajungle is grutsk op het resultaat!

 • Samenwerking bibliotheek, boekhandel en Westereen Handelscentrum bestendigd Bekijk details

  12 januari 2023

  Ook de komende drie jaar zijn de leden van Bibliotheken Noord Fryslân ervan verzekerd dat ze de nieuwste boeken snel kunnen lenen. De jarenlange samenwerking tussen Boekhandel van der Velde, het Westereen Handelscentrum en Bibliotheken Noord Fryslân is op 12 januari bevestigd met een driejarig contract.

 • MUP Dokkum Bekijk details

  12 januari 2023

  Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Ook in Noardeast-Fryslân zijn er nog te veel vrouwen en meisjes die te maken hebben met menstruatie-armoede.

Paginanavigatie