Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 101)

 • Die’t syn aigen taal fersmyt, raakt syn diepste wezen kwyt Bekijk details

  27 september 2021

  En zo is het maar net! Gister, 26 september was het de Europese dag van de talen, daarom besteden we aandacht aan het Bildts. De taal die door een kleine 4.000 mensen gesproken wordt. Eén van hen is Ali Bronger, medewerker van de Bibliotheek én aanspreekpunt van de Stichting Bildts Aigene, die zich bezig houdt met het ‘hoeden en noeden van de Bildtse taal, geskidenis en kultuur’. Wat roept deze dag bij Ali op?

  Bekijk details van Die’t syn aigen taal fersmyt, raakt syn diepste wezen kwyt

 • De toegankelijke troonrede Bekijk details

  27 september 2021

  *artikel uit de Leeuwarder Courant* Hoe (on)begrijpelijk is de troonrede eigenlijk? Joppa Wuite, Simone Fleischer en Mariska Hibma, werkzaam bij de bibliotheek en deskundig op het gebied van laaggeletterdheid, bespreken de meest onduidelijke passages. Simone: ,,Het Nederland van morgen is voor veel mensen een vage omschrijving. Als je daar ‘de toekomst’ van maakt en van intrinsieke kracht de eigen kracht van de Nederlandse economie maakt, dan heb je nog steeds een hele moeilijke zin.’’

  Bekijk details van De toegankelijke troonrede

 • Friesland College en Friese bibliotheken verder in aanpak laaggeletterdheid Bekijk details

  24 september 2021

  Het Friesland College en alle Friese bibliotheken gaan samen verder in de strijd tegen laaggeletterdheid. Zij ondertekenden vorige week een overeenkomst, waarin zij de samenwerking van de afgelopen jaren bestendigen. Het is uniek in Nederland dat álle bibliotheken in één provincie de samenwerking met een onderwijsinstelling aangaan.

  Bekijk details van Friesland College en Friese bibliotheken verder in aanpak laaggeletterdheid

 • Nieuwe leden raad van toezicht Bibliotheken Noord Fryslân Bekijk details

  24 september 2021

  In de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân hebben een aantal wisselingen plaatsgevonden. De raad had eerder dit jaar diverse vacatures, maar die zijn inmiddels vervuld. Vijf leden vormen de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Het zijn stuk voor stuk mensen met bestuurlijke ervaring, hart voor de bibliotheek en met elk een eigen vakgebied zoals financiën, hrm, digitale ontwikkelingen en sociaal domein. De leden van de raad van toezicht zijn: Alie Schokker (voorzitter), Peter...

  Bekijk details van Nieuwe leden raad van toezicht Bibliotheken Noord Fryslân

 • Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door Bekijk details

  5 september 2021

  Voor herhaling vatbaar, was de conclusie na twee dagen Literair Festival Vestdijk, van zowel spreekstalmeester Josse Pietersma, als de meeste gasten. De eerste editie van het festival begon en eindigde met Dick Vestdijk, de zoon van de schrijver waar het festival zijn naam aan ontleent. Op zaterdagmiddag onthulden hij en burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps een borstbeeld van Simon Vestdijk. En zondagavond sloot hij de avond samen met Jankobus Seunnenga af, samen zongen ze op muziek gezette gedichten...

  Bekijk details van Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door

 • Literair Festival Vestdijk gaat definitief door Bekijk details

  24 augustus 2021

  Goed nieuws voor de organisatie, artiesten en gasten van het Literair Festival Vestdijk: de gemeente heeft het corona-plan goedgekeurd en de vergunning verleend. Daarmee kan het festival dat op 4 en 5 september plaatsvindt in de tuin achter Boekhandel Van der Velde, het Hannemahuis en de bibliotheek definitief doorgaan. Voor de zondag zijn nog volop kaarten beschikbaar, voor de zaterdag gaat het inmiddels om de laatste stoelen.

  Bekijk details van Literair Festival Vestdijk gaat definitief door

 • Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd Bekijk details

  26 juli 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân is weer gecertificeerd! Tweejaarlijks toetst een onafhankelijke certificeringsorganisatie de bibliotheekorganisatie. Met het nieuwe certificaat laat de bibliotheek zien dat de kwaliteit van het werk hoog is en de organisatie toekomstbestendig is. Vol trots schroeft directeur Paulien Schreuder het nieuwe certificaat op de muur. Daarmee is de kous niet af, want bij het certificaat horen ook aanbevelingen waarmee de bibliotheek aan de slag kan.

  Bekijk details van Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd

 • Wethouder Boukje Tol bouwt virtueel vakantiehuis in de bieb Bekijk details

  22 juli 2021

  Enthousiast deed wethouder Boukje Tol dinsdag 20 juli mee aan de workshop Bouw je mooiste vakantiehuis in Minecraft in bibliotheek Franeker.

  Bekijk details van Wethouder Boukje Tol bouwt virtueel vakantiehuis in de bieb

 • Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek Bekijk details

  20 juli 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân zorgt met heel veel acties dat leden en dan met name kinderen de bibliotheek deze zomer niet vergeten. Zo lenen kinderen de hele zomer gratis e-books en luisterboeken. En zijn er in alle vestigingen, de hele zomer lang activiteiten. Voor ouders is er bovendien een voordelig vakantie-abonnement.

  Bekijk details van Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek

 • Wij doen mee aan Wjerspegelje! Bekijk details

  5 juli 2021

  Vanaf donderdag 1 juli zijn bij ons de Friese gedichten van Wjerspegelje (Fries voor ‘weerspiegelen’) te zien. Een project van Leeuwarden UNESCO City of Literature en Merk Fryslân

  Bekijk details van Wij doen mee aan Wjerspegelje!

Paginanavigatie