Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 155)

 • Samenwerking bibliotheek, boekhandel en Westereen Handelscentrum bestendigd Bekijk details

  12 januari 2023

  Ook de komende drie jaar zijn de leden van Bibliotheken Noord Fryslân ervan verzekerd dat ze de nieuwste boeken snel kunnen lenen. De jarenlange samenwerking tussen Boekhandel van der Velde, het Westereen Handelscentrum en Bibliotheken Noord Fryslân is op 12 januari bevestigd met een driejarig contract.

 • MUP Dokkum Bekijk details

  12 januari 2023

  Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Ook in Noardeast-Fryslân zijn er nog te veel vrouwen en meisjes die te maken hebben met menstruatie-armoede.

 • Koud thuis? Kom er warm bij zitten Bekijk details

  7 december 2022

  Alle bibliotheken in Nederland zijn warme kamers. Dit is een initiatief van het Leger des Heils dat alle verwarmde openbare plekken in kaart heeft gebracht voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

 • Jou in bern in boek is los! Bekijk details

  28 oktober 2022

  It wie 28 oktober feest yn it Tillehûs yn Koatstertille. Wethâlder Aant Jelle Soepboer rikte dêr it earste boek fan de 16e edysje fan ‘Jou in bern in boek’ út oan Jurre en syn klassegenoatsjes fan basisskoalle De Merlettes yn Koatstertille. Dit jier is it boek De Goargels it kado, skreaun troch kabaretier Jochum Meijer.

 • Weggeefkast Hallum wordt volop gebruikt Bekijk details

  28 oktober 2022

  De Weggeefkast bij Bibliotheek Hallum voorziet in een behoefte. Het principe van ‘Neem mee wat je nodig hebt en geef wat je over hebt’ blijkt te werken. Elke dag komen mensen gratis voedingswaren of verzorgingsproducten ophalen. Vanuit het dorp zijn mensen erg betrokken en vullen de kast met wat ze kunnen missen. Joop Seepma van MFC Trefpunt en de medewerkers van de bibliotheek vullen de kast ook dagelijks bij. Inbreng van goederen is nog steeds erg welkom.

 • Wij zoeken verhalenvertellers! Bekijk details

  11 oktober 2022

  Één avond waarop in de hele provincie verhalen worden verteld, door wie dat maar wil, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement. Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear.’ We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren. Wil jij jouw verhaal delen? We zoeken nog verhalenvertellers in Harlingen en Dokkum.

 • Cocky Sietses wint Literatuurprijs Schiermonnikoog Bekijk details

  10 oktober 2022

  Uit handen van Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog en voorzitter van de jury, kreeg Cocky Sietses afgelopen zaterdag in de Got Tjark, de kerk van Schiermonnikoog, de eerste prijs voor haar column ‘Genieten van de Natuur: dood of levend’.

 • Fotoclub Kimswerd krijgt permanente tentoonstelling in Bibliotheek Harlingen Bekijk details

  29 september 2022

  Bibliotheek Harlingen wordt nóg mooier. Fotoclub Kimswerd krijgt namelijk een permanente tentoonstelling in de bibliotheek. De leden van de fotoclub maken werk passend bij de bibliotheek, activiteiten, thema’s of zoals nu het geval is: het jaargetijde. De eerste expositie gaat namelijk over de herfst. Zaterdag 8 oktober, 14.00 uur is de opening, daarna is het werk onder openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.

 • Zeven genomineerden Literatuurprijs Schiermonnikoog bekend Bekijk details

  27 september 2022

  De columns van Cocky Sietses, Alexa Gratema, Titia Bouma, Dyami Milarson, Inne Bilker, Simon van Wetten en Thomas Theisens zijn genomineerd voor de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2022. In het Nederlands, Fries of Schiermonnikoogs schreven zij prachtige stukjes proza over het thema NATUUR LEEFT? Zaterdag 1 oktober om 16.15 uur vindt in de Got Tjark op Schiermonnikoog de prijsuitreiking plaats van de columnwedstrijd.

 • Julia Talsma wint prijsvraag Bekijk details

  26 september 2022

  Julia Talsma uit Noardburgum heeft de prijsvraag gewonnen die Streekargyf Noardeast-Fryslân en Bibliotheek Dokkum uit hadden gezet met de Admiraliteitsdagen. Zij zat het dichtst bij het antwoord op de vraag: ‘Hoeveel meter archiefdozen zijn er opgeslagen in het depot van het streekarchief, en hoeveel boeken denk jij dat er in de Bibliotheek van Dokkum staan?’

Paginanavigatie