Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Pand Bibliotheek Buitenpost verkocht

Gepubliceerd op: 14 juli 2022 17:46

Het koopcontract voor het pand van Bibliotheek Buitenpost is getekend. Fries Trading uit Sneek heeft het pand gekocht en wil er op den duur huurwoningen in realiseren. Hierover zal met de gemeenten en omwonenden nog worden overlegd. De bibliotheek is met de koper overeengekomen dat de bibliotheek nog een aantal jaren in het pand mag blijven. Daarna start de grondige verbouwing en verhuist de bibliotheek naar een nog nader te bepalen locatie.

Het pand aan de Kerkstraat in Buitenpost is nu eigendom van Bibliotheken Noord Fryslân. Het is het laatste pand dat de stichting in eigendom heeft. Na de verkoop gaat de bibliotheek een pand huren. De locatie is nog niet bekend, maar de bibliotheek heeft nog een aantal jaren om die plannen verder uit te werken.

Paulien Schreuder, directeur van Bibliotheken Noord Fryslân is blij dat de verkoop rond is. ‘En het is fijn dat we niet al snel hoeven te verhuizen. Doordat we nu ruim de tijd hebben, kunnen we goed plannen maken en een aantal ontwikkelingen in de gemeente afwachten. Dat is prettig en voorkomt ook dat we twee keer moeten verhuizen: eerst naar een tijdelijke locatie en dan naar een definitieve plek. Dat bespaart veel tijd, geld en onrust.’