Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Wij zoeken verhalenvertellers!

Gepubliceerd op: 11 oktober 2022 15:17

Één avond waarop in de hele provincie verhalen worden verteld, door wie dat maar wil, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement. Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear.’ We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren. Wil jij jouw verhaal delen? We zoeken nog verhalenvertellers in Harlingen en Dokkum.

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’. We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

Toen wij elkaar de liefde verklaren. Toen ik het besluit nam heel ander werk te gaan doen.
Toen middenin de Coronacrisis het me allemaal duidelijk werd.
Toen ik midden in de storm… Toen ik wakker werd uit die droom..

Iedereen heeft een ommekeer beleefd. Het is mooi om daarover te vertellen en het is zo fijn om daar met elkaar naar te luisteren en het verhaal zo te delen. Omdat we onszelf daarin kunnen herkennen.

Aanmelden als verteller

Op 18 november worden er op heel veel locaties in Friesland verhalen gedeeld. Ook in Bibliotheek Harlingen en Bibliotheek Dokkum. En daarvoor zoeken we nog verhalenvertellers. Als verteller hoef je geen avondvullend programma te verzorgen, je vertelt een verhaal van ongeveer 8-10 minuten en daarna vertelt een ander zijn of haar verhaal. Wil je meedoen? Meld je dan voor 10 november aan op de website van verhalenavond.nl.