Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 167)

 • Dantumadielse kinderen kiezen het beste boek Bekijk details

  17 juni 2021

  De groepen 7 en 8 van negen Dantumadielse basisscholen deden de afgelopen weken mee aan de Dantumadielse Kinderjury. Ze lazen vier boeken, besproken welk boek de eerste plek verdiende en gaven hun top-4 door aan de bibliotheek. Deze week werd het winnende boek bekend gemaakt. En om dat te vieren, kwam een schrijversduo van één van de genomineerde boeken digitaal in de klas.

 • Scholenkoepel Noventa verlengt overeenkomst met Bibliotheek Bekijk details

  17 juni 2021

  Noventa, de koepel van christelijke scholen in Achtkarspelen zet ook de komende drie jaar stevig in op lezen. Ze verlengen hun overeenkomst met de bibliotheek zodat de elf scholen van de onderwijsorganisatie ook de komende drie jaar verzekerd zijn van ondersteuning door de bibliotheek op het gebied van lezen, leesbevordering en vooral leesplezier. ‘De meerwaarde van de bibliotheek is zó groot, dat we de Bibliotheek op school voor al onze scholen willen’, laat directeur van Noventa Harrie Steenstra...

 • Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek. Bekijk details

  15 juni 2021

  Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet. Voor sommige mensen is dit lastig, zij hebben moeite met lezen, schrijven of computeren.

 • Melle Talsma voorleeskampioen Fryslân! Bekijk details

  14 mei 2021

  Melle Talsma van It Iepen Finster uit Achlum heeft op 11 mei de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Fryslân gewonnen. Ondanks de huidige beperkingen kon de Friese finale toch live én coronaproof plaatsvinden. Het publiek kon via een livestream meejuichen met de 14 finalisten en zaten op het puntje van hun bureaustoel. Het was een feestje!

 • Uw bibliotheek vanaf 25 mei weer geopend Bekijk details

  13 mei 2021

  Wat een fantastisch nieuws: de bibliotheken mogen na maanden eindelijk weer open! U heeft vast in het nieuws gehoord dat de bibliotheken 20 mei weer open mogen. Maar, daar moeten wij helaas een maar achter zetten. Want voor ons lukt dat niet. Wij verwelkomen u graag weer vanaf dinsdag 25 mei!

 • Door corona meer e-books in 2020, minder bezoekers voor Bibliotheek Bekijk details

  6 mei 2021

  Het jaaroverzicht 2020 van Bibliotheken Noord Fryslân is klaar. De bibliotheek kijkt terug op een bijzonder jaar waarin de vijftien vestigingen in totaal een heel kwartaal gesloten waren. Dat heeft natuurlijk effect op de cijfers. Maar die zijn niet allemaal negatief. Want bij het samenstellen van het jaarverslag viel juist op hoeveel er wél door kon gaan, ondanks Corona.

 • Vernieuwde Jeugdbibliotheek.nl legt focus op digitaal lezen Bekijk details

  26 april 2021

  Vorige week is de jeugdbibliotheek.nl vernieuwd. Op de vernieuwde website ligt de focus volledig op (digitaal) lezen en is er meer aandacht voor inspiratie door leeftijdsgenoten en influencers.

 • 500 leerlingen lezen in 10 weken 3054 boeken Bekijk details

  23 april 2021

  De afgelopen tien weken lazen de groepen 5 en 6 van scholen die mee deden aan Scoor een boek zoveel mogelijk boeken. En nu is de eindscore bekend: 500 leerlingen uit Noord-Fryslân lazen samen 3.054 boeken. Dat zijn bijna twintig bibliotheekkasten vol! Daarmee verdienden ze allemaal een medaille. En op basisschool It Fonnemint in St.-Annaparochie was het feest extra groot. Hun groep 5b las in tien weken tijd 180 boeken en scoorde van alle scholen de meeste punten tijdens de sportieve afsluiter. Heero,...

 • ING-servicepunt op afspraak geopend, bibliotheek nog gesloten Bekijk details

  16 april 2021

  De bibliotheken zijn helaas nog steeds gesloten, maar de ING-servicepunten in de bibliotheken van Dokkum en Harlingen zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en zijn dus vanaf 20 april weer geopend. Op afspraak weliswaar. Een afspraak maken kan door contact op te nemen met onze klantenservice via info@bnfrl.nl, 088-1656123 of door een appje te sturen naar 06-15 12 72 02.

 • Team Educatie: wat missen ze het meest nu ze niet naar scholen mogen? Bekijk details

  13 april 2021

  Dit is team educatie: zij vertegenwoordigen de bibliotheek op scholen. Maar daar zijn de meesten door de corona-regels helaas al heel lang niet geweest. Wat missen ze het meest?

Paginanavigatie