Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 155)

 • Uw bibliotheek vanaf 25 mei weer geopend Bekijk details

  13 mei 2021

  Wat een fantastisch nieuws: de bibliotheken mogen na maanden eindelijk weer open! U heeft vast in het nieuws gehoord dat de bibliotheken 20 mei weer open mogen. Maar, daar moeten wij helaas een maar achter zetten. Want voor ons lukt dat niet. Wij verwelkomen u graag weer vanaf dinsdag 25 mei!

 • Door corona meer e-books in 2020, minder bezoekers voor Bibliotheek Bekijk details

  6 mei 2021

  Het jaaroverzicht 2020 van Bibliotheken Noord Fryslân is klaar. De bibliotheek kijkt terug op een bijzonder jaar waarin de vijftien vestigingen in totaal een heel kwartaal gesloten waren. Dat heeft natuurlijk effect op de cijfers. Maar die zijn niet allemaal negatief. Want bij het samenstellen van het jaarverslag viel juist op hoeveel er wél door kon gaan, ondanks Corona.

 • Vernieuwde Jeugdbibliotheek.nl legt focus op digitaal lezen Bekijk details

  26 april 2021

  Vorige week is de jeugdbibliotheek.nl vernieuwd. Op de vernieuwde website ligt de focus volledig op (digitaal) lezen en is er meer aandacht voor inspiratie door leeftijdsgenoten en influencers.

 • 500 leerlingen lezen in 10 weken 3054 boeken Bekijk details

  23 april 2021

  De afgelopen tien weken lazen de groepen 5 en 6 van scholen die mee deden aan Scoor een boek zoveel mogelijk boeken. En nu is de eindscore bekend: 500 leerlingen uit Noord-Fryslân lazen samen 3.054 boeken. Dat zijn bijna twintig bibliotheekkasten vol! Daarmee verdienden ze allemaal een medaille. En op basisschool It Fonnemint in St.-Annaparochie was het feest extra groot. Hun groep 5b las in tien weken tijd 180 boeken en scoorde van alle scholen de meeste punten tijdens de sportieve afsluiter. Heero,...

 • ING-servicepunt op afspraak geopend, bibliotheek nog gesloten Bekijk details

  16 april 2021

  De bibliotheken zijn helaas nog steeds gesloten, maar de ING-servicepunten in de bibliotheken van Dokkum en Harlingen zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en zijn dus vanaf 20 april weer geopend. Op afspraak weliswaar. Een afspraak maken kan door contact op te nemen met onze klantenservice via info@bnfrl.nl, 088-1656123 of door een appje te sturen naar 06-15 12 72 02.

 • Team Educatie: wat missen ze het meest nu ze niet naar scholen mogen? Bekijk details

  13 april 2021

  Dit is team educatie: zij vertegenwoordigen de bibliotheek op scholen. Maar daar zijn de meesten door de corona-regels helaas al heel lang niet geweest. Wat missen ze het meest?

 • Gratis webinar Media Ukkie Dagen Bekijk details

  8 april 2021

  Op 31 maart 2021 organiseerde de Bibliotheek – in het kader van de Media Ukkie Dagen – de landelijke webinar ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Het webinar was voor ouders en verzorgers van kinderen van 0 – 6 jaar en was gratis te volgen.

 • Micro:bits voor honderden tienjarigen: Project van gemeente, Kabelnoord en bibliotheek afgerond Bekijk details

  15 maart 2021

  Drie jaar geleden kregen de kinderen uit toenmalig Dongeradeel voor het eerst rondom hun tiende verjaardag een Micro:Bit uitgereikt in de bibliotheek. Het was één groot feest met taart en een workshop zodat ze de basis van hun minicomputer leerden kennen. Thuis werden er heel wat uren doorgeprogrammeerd. Na voormalig Dongeradeel volgden de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland en inmiddels hebben honderden tieners een Micro:Bit ontvangen. Tijd voor iets nieuws, vinden gemeenten, Kabelnoord en bibliotheek....

 • Bibliotheek verrast tienduizendste klant afhaalservice Bekijk details

  9 maart 2021

  De bibliotheken zijn sinds eind december gesloten en blijven dat ook zeker nog tot eind maart. Om te zorgen dat klanten niet al die tijd zonder boeken zitten, startte Bibliotheken Noord Fryslân eind december de afhaalservice op. Leden kunnen online boeken bestellen en deze een paar dagen later afhalen. De afhaalservice is een groot succes. Vorige week werd de tienduizendste aanvraag gedaan. De medewerkers van Bibliotheek Harlingen verrasten mevrouw Top met haar boeken én een boekenbon.

 • Online leesclub De BoekMeeting Bekijk details

  25 februari 2021

  Senia, bekend van haar leesclubs, is een online alternatief gestart, de BoekMeeting

Paginanavigatie