Met korting naar Un dia nobo?

Gepubliceerd op: 23 mei 2023 11:41

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. De periode van kolonialisme is een zeer pijnlijk, belangrijk en onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. En niet alleen is het een geschiedenis, het werkt door tot op de dag van vandaag. Vorig jaar heeft de regering haar excuses aangeboden voor het handelen van de Nederlandse staat in het verleden en de doorwerking daarvan naar het heden.

Om meer bewustwording en betrokkenheid over dit onderwerp in Fryslân te creëren, is een prachtige muzikale theatervoorstelling ontstaan waarin het slavernijverleden van Leeuwarden en het debat van vandaag centraal staan. Om die reden presenteren Pier21, Untold, Volksoperahuis, Stadsschouwburg De Harmonie en Stichting comité 30 juni - 1 juli de unieke muzikale theatervoorstelling Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije dei. Bibliotheekleden ontvangen €2,50 korting op deze mooie voorstelling.

Met korting naar de voorstelling

En goed nieuws voor u! Bibliotheekleden ontvangen namelijk €2,50 korting op deze mooie voorstelling. Gebruik maken van deze korting? Ga naar de website van Stadsschouwburg De Harmonie en selecteer een datum naar keuze en klik op 'tickets'. Vul het aantal gewenste tickets in (standaard) en klik op 'gebruik promotiecode'. Gebruik code udn250, vervolgens verschijnt er een nieuwe kaartsoort, met de naam 'dbieb', deze selecteert u en daarna kunt u afrekenen. Alvast een fijne voorstelling!

Over Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije dei

Beveiligers Es (Yuli Minguel) en Wietske (Hiske Oosterwijk) zijn belast met de beveiliging van een oud schilderij waarop een zwarte bediende staat afgebeeld. Het koloniale schilderij veroorzaakt spanning tussen de twee dames en Es besluit tot actie over te gaan, maar tegen welke prijs? Wanneer het schilderij tot leven komt worden Es en Wietske, onder leiding van de zwarte bediende en met zang en dans van Untold, langs de slavernijgeschiedenis van Curaçao, Suriname, Afrika en Fryslân geleid. Wat ontdekken ze in het verleden en wat nemen ze mee terug naar het heden?

Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije dei speelt vanaf 6 juni tot en met 9 juli bij het Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden. Met Yuli Minguel en Hiske Oosterwijk en dans en muziek van Untold. Het scenario is geschreven door Guus Pengel en de regie is in handen van Kees Scholten van het Volksoperahuis.