Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 167)

 • Bibliotheken Noord Fryslân start met online Walk & Talk Bekijk details

  10 december 2020

  Wanneer u op zoek bent naar (ander) werk, dan kunt u soms wel wat hulp bij gebruiken. Bibliotheken Noord Fryslân is vorige maand gestart met het aanbieden van online Walk & Talk bijeenkomsten.

 • Jarige Bibliotheek Hallum brengt wens in vervulling Bekijk details

  9 december 2020

  Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging vorig jaar een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En nu de jongste bibliotheek van Fryslân één jaar bestaat, laat de bibliotheek graag nog een wens in vervulling gaan. En daarom staat er een wensboom bij Bibliotheek Hallum.

 • Bibliotheken Noord Fryslân en de Voedselbanken werken samen voor Digi-Taalhuis Bekijk details

  1 december 2020

  Houdrie Slofstra, Aanjager Laaggeletterdheid bij Bibliotheken Noord Fryslân, zoekt de samenwerking met het bedrijfsleven en organisaties in Noord-Fryslân. Als aanjager gaat Houdrie langs bij werkgevers, uitzendbureaus, woningbouwverenigingen en dorpsinitiatieven in Noord-Fryslân.

 • De Bibliotheek in corona tijd Bekijk details

  20 november 2020

  Hoe gaat het met de Bibliotheek in de corona-tijd? Die vraag stelden een aantal gemeenten en andere relaties. Een overzicht.

 • Geef de bieb cadeau: hét cadeau voor wie alles al heeft Bekijk details

  19 november 2020

  Een leuk, origineel cadeau voor iemand die alles al heeft? De bibliotheek heeft dé oplossing: een cadeauabonnement! De ontvanger leent zo 3 maanden (€12,50) of een heel jaar (€50,-) onbeperkt bij de bibliotheek. Het abonnement stopt automatisch, is geldig in alle Friese bibliotheken én wordt ook nog eens feestelijk verpakt.

 • Alle bibliotheken twee weken gesloten Bekijk details

  5 november 2020

  We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Daarom zijn al onze vestigingen van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november gesloten.

 • Bibliotheek Schiermonnikoog wordt veel mooier Bekijk details

  30 oktober 2020

  Bibliotheek Schiermonnikoog wordt dit najaar flink verbouwd. Van 1 tot en met 9 november verhuizen we daarom onze collectie naar het bezoekerscentrum en zijn we gesloten. Vanaf dinsdag 10 november bent u van harte welkom op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum, Torenstreek 20.

 • Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest Bekijk details

  29 oktober 2020

  De hele maand november krijgt iedereen van de bibliotheek een boek cadeau: Het zwijgen van Maria Zachea. Deze bestseller van Judith Koelemeijer is een familiegeschiedenis. Twaalf broers en zussen vertellen het ware verhaal van hun familie. Hun oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en zwijgt sindsdien. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder en van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis...

 • Micro:bit cadeau voor alle tienjarigen uit voormalig Ferwerderadiel Bekijk details

  27 oktober 2020

  Voor alle kinderen uit voormalig Ferwerderadiel die tussen september en december tien jaar worden ligt een bijzonder cadeau klaar in de Bibliotheek. Zij krijgen allemaal een Micro:bit, een mini-computer waarmee ze kunnen programmeren. Het is een initiatief van de gemeente, Kabelnoord en de Bibliotheek en uniek in Nederland. Elke maand ontvangen de kinderen die dan 10 worden een uitnodiging voor hun feestje.

 • Nieuw: ING servicepunt in bibliotheken Dokkum en Harlingen Bekijk details

  22 oktober 2020

  Eind oktober opent Bibliotheken Noord Fryslân een ING servicepunt in de bibliotheken van Harlingen en Dokkum. Waarom? Omdat ING in die steden de kantoren sluit, maar door deze samenwerking de voorziening voorlopig wel in stand blijft. Maar ook omdat de bibliotheek inwoners die niet digitaalvaardig zijn ondersteunt en deze grote en groeiende doelgroep niet volledig bereikt. Met het ING servicepunt bereikt de bibliotheek een nieuwe doelgroep.

Paginanavigatie