Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

De meest uitgeleende boeken in 2020

Gepubliceerd op: 15 februari 2021 10:41

naar meer informatie over de cpnb top 100 van 2020

Het boek dat bibliotheekleden in 2020 het meest leenden is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Het is daarmee de eerste keer dat een oorspronkelijk Nederlandstalig boek bovenaan staat. Het meest uitgeleende jeugdboek is De waanzinnige boomhut van 92 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.

Meest uitgeleende boeken voor volwassenen

De top van 5 van meest uitgeleende boeken in 2020 wordt bezet door boeken voor volwassenen, waaronder maar liefst drie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. De top 5:
1. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
2. De avond is ongemak – Marike Lucas Rijneveld
3. ’t Hooge nest – Roxane van Iperen
4. De zeven zussen. Zon – Lucinda Riley
5. De zeven zussen – Lucinda Riley

In de lijst staan 60 boeken voor volwassenen, waarvan 26 spannende boeken. 30 boeken zijn fictie en 4 non-fictie. De auteur die in deze lijst het vaakst voorkomt is Lucinda Riley; maar liefst 12 van haar boeken haalden de top 100.

Jeugdboeken in de lijst

Op nummer 6 van de meest uitgeleende boeken staat het eerste jeugdboek in de lijst: De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton. Vorig jaar stond dit boek op nr. 1. Vooral boeken uit kinderboekenseries waren populair. Bijna een derde van de lijst bestaat uit boeken uit de series van De waanzinnige boomhut, Leven van een loser en Dagboek van een muts. De auteur die het meest voorkomt in de lijst is Jeff Kinney; 14 van zijn boeken haalden de top 100.

Meer weten over meest uitgeleende en meest verkochte boeken