Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 141 - 150 (van 167)

 • Bibliotheek blijft open, maar annuleert deel activiteiten Bekijk details

  15 oktober 2020

  Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van dinsdag 13 oktober, hebben we een groot deel van onze activiteiten geannuleerd. Onze bibliotheken blijven wel open en we werken volgens de adviezen van de overheid. Zo kunt u veilig boeken lenen en inleveren bij de vestigingen.

 • Nieuwe corona-maatregelen: Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel Bekijk details

  2 oktober 2020

  Na de persconferentie van maandag 28 september heeft Bibliotheken Noord Fryslân direct contact opgenomen met de veiligheidsregio en de gemeente om de ietwat verwarrende, nieuwe maatregelen te vertalen naar de bibliotheek en tot een werkbare, veilige oplossing te komen.

 • Winnaars Literatuurprijs Schiermonnikoog zijn bekend! Bekijk details

  24 september 2020

  De driekoppige jury van Literatuurprijs Schiermonnikoog werd ook dit jaar weer bedolven onder de mooiste zeer korte verhalen. Cabaretier Bert Visscher, oud-bibliothecaris Simone de Boer en burgemeester Ineke van Gent lazen alle 118 inzendingen aandachtig door en reikten zaterdag 19 september de eerste prijs (een prachtige kunst bokaal) uit aan Patricia Drecht. Zij schreef het verhaal met de titel: ‘Alleen heen‘. (zie hieronder)

 • Gratis proefabonnement voor ouders die hun kind (gratis) lid maken van de biblbiotheek Bekijk details

  17 september 2020

  De bibliotheek is al zo lang wij ons kunnen herinneren gratis voor kinderen tot de dag dat ze 18 worden. Maar wist u dat bij Bibliotheken Noord Fryslân ook ouders de bibliotheek gratis mogen uitproberen? Wie zijn of haar kind gratis lid maakt van de bibliotheek, profiteert zelf ook drie maanden lang van een gratis abonnement. Zonder kleine lettertjes, want het abonnement stopt automatisch.

 • Voorleeslunch voor ouderen Bekijk details

  17 september 2020

  Op 2 oktober, Nationale ouderendag, bent u van harte welkom bij de Voorleeslunch in De Waadwente in Dokkum.

 • De nieuwe online Bibliotheek app Bekijk details

  10 september 2020

  Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kan dit heel gemakkelijk. E-books en luisterboeken kunt u nu lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

 • Online lezen en schrijven met thrillerauteur Erik Betten Bekijk details

  1 september 2020

  Schrijver Erik Betten, van de prijswinnende thriller Quarantaine, gaat vanaf donderdag 6 augustus zes keer online voorlezen uit eigen werk en de kijker uitleggen wat de structuur is van een goed boek. De online lees- en schrijfsessies zijn elke donderdag van 19.30 – 19.50 uur te zien op de facebookpagina van Bibliotheken Noord Fryslân.

 • Burgemeesters lopen stage in de bibliotheek Bekijk details

  24 juli 2020

  Woensdag 23 juli kwam Oebele Brouwer, burgemeester van Achtkarspelen, naar bibliotheek Surhuisterveen. Hij bezocht de activiteit Bibberen maar! Op 5 augustus komt burgemeester Agricola naar Bibliotheek De Westereen om daar mee te lopen tijdens de zomeractiviteit Bloxels.

 • Gratis magazine voor leden én niet-leden. Haal 'm snel op! Bekijk details

  14 juli 2020

  In alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân ligt een gratis zomermagazine klaar voor leden en bezoekers. Het tijdschrift staat vol interviews, leestips en heel veel puzzels en spelletjes. Het is de tweede keer dat de bibliotheek een eigen magazine uitbrengt. Vorig jaar moest de bibliotheek de oplage verhogen omdat er zoveel vraag naar was. Daarom zijn er dit jaar extra veel gedrukt.

 • Aanvragen van boeken Bekijk details

  14 juni 2020

  Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om boeken van Tresoar en/of de Universiteitsbibliotheken aan te vragen bij uw lokale Bibliotheek.

Paginanavigatie