Nieuws

Resultaat 141 - 150 (van 159)

 • Winnaars Literatuurprijs Schiermonnikoog zijn bekend! Bekijk details

  24 september 2020

  De driekoppige jury van Literatuurprijs Schiermonnikoog werd ook dit jaar weer bedolven onder de mooiste zeer korte verhalen. Cabaretier Bert Visscher, oud-bibliothecaris Simone de Boer en burgemeester Ineke van Gent lazen alle 118 inzendingen aandachtig door en reikten zaterdag 19 september de eerste prijs (een prachtige kunst bokaal) uit aan Patricia Drecht. Zij schreef het verhaal met de titel: ‘Alleen heen‘. (zie hieronder)

 • Gratis proefabonnement voor ouders die hun kind (gratis) lid maken van de biblbiotheek Bekijk details

  17 september 2020

  De bibliotheek is al zo lang wij ons kunnen herinneren gratis voor kinderen tot de dag dat ze 18 worden. Maar wist u dat bij Bibliotheken Noord Fryslân ook ouders de bibliotheek gratis mogen uitproberen? Wie zijn of haar kind gratis lid maakt van de bibliotheek, profiteert zelf ook drie maanden lang van een gratis abonnement. Zonder kleine lettertjes, want het abonnement stopt automatisch.

 • Voorleeslunch voor ouderen Bekijk details

  17 september 2020

  Op 2 oktober, Nationale ouderendag, bent u van harte welkom bij de Voorleeslunch in De Waadwente in Dokkum.

 • De nieuwe online Bibliotheek app Bekijk details

  10 september 2020

  Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kan dit heel gemakkelijk. E-books en luisterboeken kunt u nu lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

 • Online lezen en schrijven met thrillerauteur Erik Betten Bekijk details

  1 september 2020

  Schrijver Erik Betten, van de prijswinnende thriller Quarantaine, gaat vanaf donderdag 6 augustus zes keer online voorlezen uit eigen werk en de kijker uitleggen wat de structuur is van een goed boek. De online lees- en schrijfsessies zijn elke donderdag van 19.30 – 19.50 uur te zien op de facebookpagina van Bibliotheken Noord Fryslân.

 • Burgemeesters lopen stage in de bibliotheek Bekijk details

  24 juli 2020

  Woensdag 23 juli kwam Oebele Brouwer, burgemeester van Achtkarspelen, naar bibliotheek Surhuisterveen. Hij bezocht de activiteit Bibberen maar! Op 5 augustus komt burgemeester Agricola naar Bibliotheek De Westereen om daar mee te lopen tijdens de zomeractiviteit Bloxels.

 • Gratis magazine voor leden én niet-leden. Haal 'm snel op! Bekijk details

  14 juli 2020

  In alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân ligt een gratis zomermagazine klaar voor leden en bezoekers. Het tijdschrift staat vol interviews, leestips en heel veel puzzels en spelletjes. Het is de tweede keer dat de bibliotheek een eigen magazine uitbrengt. Vorig jaar moest de bibliotheek de oplage verhogen omdat er zoveel vraag naar was. Daarom zijn er dit jaar extra veel gedrukt.

 • Aanvragen van boeken Bekijk details

  14 juni 2020

  Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om boeken van Tresoar en/of de Universiteitsbibliotheken aan te vragen bij uw lokale Bibliotheek.

 • Half miljoen bezoekers en meer dan een miljoen uitleningen in 2019 Bekijk details

  9 juni 2020

  Bibliotheken Noord Fryslân kijkt -nu alle jaarcijfers compleet zijn- terug op een succesvol 2019. De vijftien vestigingen verwelkomden vorig jaar een half miljoen bezoekers, er werden 1,2 miljoen boeken, films en tijdschriften uitgeleend en het aantal uitgeleende e-books steeg met negen procent ten opzichte van het jaar ervoor. En die stijging zet in 2020, mede door de Corona-crisis door.

 • Bibliotheek brengt boeken aan huis op Ameland, Terschelling en Vlieland Bekijk details

  30 april 2020

  De Bibliotheken in heel Nederland blijven gesloten tot in ieder geval 20 mei. Maar de bibliotheken houden de deuren naar lezen, verhalen en kennis wél open. Dat doet Bibliotheken Noord Fryslân bijvoorbeeld door e-books gratis toegankelijk te maken voor iedereen én door een boekenbrengservice op Ameland, Terschelling en Vlieland.

Paginanavigatie