Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 133)

 • Online lezen en schrijven met thrillerauteur Erik Betten Bekijk details

  1 september 2020

  Schrijver Erik Betten, van de prijswinnende thriller Quarantaine, gaat vanaf donderdag 6 augustus zes keer online voorlezen uit eigen werk en de kijker uitleggen wat de structuur is van een goed boek. De online lees- en schrijfsessies zijn elke donderdag van 19.30 – 19.50 uur te zien op de facebookpagina van Bibliotheken Noord Fryslân.

 • Burgemeesters lopen stage in de bibliotheek Bekijk details

  24 juli 2020

  Woensdag 23 juli kwam Oebele Brouwer, burgemeester van Achtkarspelen, naar bibliotheek Surhuisterveen. Hij bezocht de activiteit Bibberen maar! Op 5 augustus komt burgemeester Agricola naar Bibliotheek De Westereen om daar mee te lopen tijdens de zomeractiviteit Bloxels.

 • Gratis magazine voor leden én niet-leden. Haal 'm snel op! Bekijk details

  14 juli 2020

  In alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân ligt een gratis zomermagazine klaar voor leden en bezoekers. Het tijdschrift staat vol interviews, leestips en heel veel puzzels en spelletjes. Het is de tweede keer dat de bibliotheek een eigen magazine uitbrengt. Vorig jaar moest de bibliotheek de oplage verhogen omdat er zoveel vraag naar was. Daarom zijn er dit jaar extra veel gedrukt.

 • Aanvragen van boeken Bekijk details

  14 juni 2020

  Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om boeken van Tresoar en/of de Universiteitsbibliotheken aan te vragen bij uw lokale Bibliotheek.

 • Half miljoen bezoekers en meer dan een miljoen uitleningen in 2019 Bekijk details

  9 juni 2020

  Bibliotheken Noord Fryslân kijkt -nu alle jaarcijfers compleet zijn- terug op een succesvol 2019. De vijftien vestigingen verwelkomden vorig jaar een half miljoen bezoekers, er werden 1,2 miljoen boeken, films en tijdschriften uitgeleend en het aantal uitgeleende e-books steeg met negen procent ten opzichte van het jaar ervoor. En die stijging zet in 2020, mede door de Corona-crisis door.

 • Bibliotheek brengt boeken aan huis op Ameland, Terschelling en Vlieland Bekijk details

  30 april 2020

  De Bibliotheken in heel Nederland blijven gesloten tot in ieder geval 20 mei. Maar de bibliotheken houden de deuren naar lezen, verhalen en kennis wél open. Dat doet Bibliotheken Noord Fryslân bijvoorbeeld door e-books gratis toegankelijk te maken voor iedereen én door een boekenbrengservice op Ameland, Terschelling en Vlieland.

 • Coronaverhalen voor kleine kinderen Bekijk details

  7 april 2020

  Binnenblijven? Niet naar opa en oma? En ook niet naar de speeltuin met je beste vriendjes? Er zijn nu twee bijzondere boekjes over corona, voor peuters en kleuters.

 • Bibliotheek start afhaalservice Bekijk details

  6 april 2020

  Nu bibliotheken langer gesloten blijven (in ieder geval tot 28 april 2020), heeft Bibliotheken Noord Fryslân besloten een afhaalservice op te zetten. De bibliotheek wil hiermee vooral haar minder digitaalvaardige leden bedienen. Omdat de gezondheid en veiligheid van klanten en medewerkers voorop staat is de werkwijze van de afhaalservice getoetst door het RIVM. De bibliotheek biedt naast de afhaalservice voor zowel leden als niet-leden mogelijkheden om online te lezen: e-books en luisterboeken.

 • Plastificeren boeken door Westereen Handelscentrum Bekijk details

  11 februari 2020

  De Bibliotheek koopt haar boeken in bij de boekhandel, laat ze plastificeren door het Westereen Handelscentrum en brengt ze dan direct naar de verschillende bibliotheken. Zo kan het gebeuren dat boeken die ‘s avonds bij De Wereld Draait Door te zien zijn, de volgende dag al in de Bibliotheek liggen.

 • De meest geleende boeken van 2019 Bekijk details

  11 februari 2020

  De meest geleende boeken van 2019 zijn bekend. Benieuwd welk boek u móet lezen? En wat bibliotheekleden het meest leenden in de categoriën fictie, spanning en kinder- en jeugdboeken? We vertellen het u graag.

Paginanavigatie