Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 167)

 • 22 kinderen lezen online voor Bekijk details

  12 februari 2021

  Op woensdag 10 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Dokkum. Kandidaten van 22 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Online leren met de Bibliotheek Bekijk details

  5 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Gratis en op elk moment!

 • 18 voorleeskanjers in online voorleeswedstrijd Bekijk details

  4 februari 2021

  Op woensdag 3 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Franeker. Kandidaten van 18 basisscholen uit de regio Noordwest-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Nationale Voorleesdagen 2021 Bekijk details

  22 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen is het feestje voor de peuters en kleuters. Dit jaar is het prentenboek Coco kan het! verkozen tot het beste prentenboek.

 • Forse stijging online uitleningen in 2020 Bekijk details

  19 januari 2021

  Door corona is er afgelopen jaar veel meer gebruik gemaakt van de online Bibliotheek. In totaal werden er 5,6 miljoen e-books uitgeleend. In 2019 waren dat er bijna 3,9 miljoen. Waar de groei in eerdere jaren tussen de 10 en 15 procent was, steeg dat nu naar 44 procent. Er werden ook aanzienlijk meer luisterboeken geleend via onlinebibliotheek.nl. Dit aantal ging van ruim 1,7 miljoen in 2019 naar bijna 2,6 miljoen in 2020. Ook dat is een groei van 44 procent.

 • ACTIE GEANNULEERD // Hoera, Bibliotheek Hallum 1 jaar! Bekijk details

  21 december 2020

  Helaas! Door de sluiting van alle bibliotheken tot in ieder geval 19 januari, kan de mooie actie om het 1-jarig bestaan van Bibliotheek Hallum niet doorgaan. In het voorjaar vieren we het alsnog met een actie. U kunt alvast broeden op een wens ;)

 • Bibliotheek zoekt toezichthouder met verstand van financiën Bekijk details

  17 december 2020

  Vijf dames en heren vormen de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Het zijn stuk voor stuk mensen met bestuurlijke ervaring, hart voor de bibliotheek en met elk een eigen vakgebied. Met ingang van 2021 komt er een plekje vrij in de raad van toezicht. De bibliotheek is daarom op zoek naar een nieuwe toezichthouder met verstand van financiën.

 • Vacature: we zoeken een toezichthouder met verstand van financiën Bekijk details

  15 december 2020

  Bibliotheken Noord Fryslân zoekt een toezichthouder met een zo breed mogelijke expertise op het gebied van financiën/economie. Naast bestuurlijke ervaring is een sterke affiniteit met en belangstelling voor de bibliotheekbranche een vereiste. Aan de functie is een vergoeding verbonden.

 • Bibliotheek start afhaal- en terugbrengservice Bekijk details

  14 december 2020

  Nu bibliotheken in ieder geval tot en met 19 januari 2021 gesloten blijven, heeft Bibliotheken Noord Fryslân besloten een afhaalservice op te zetten. De bibliotheek biedt naast de afhaalservice voor haar leden mogelijkheden om online te lezen: e-books en luisterboeken. Zowel de afhaalservice als het online lezen is gratis voor leden van de bibliotheek.

 • Minecraft-challenge in de Bibliotheek Bekijk details

  13 december 2020

  De bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân staan deze kerstvakantie in het teken van de populaire game Minecraft. Kinderen en jongeren kunnen van 21 t/m 30 december meedoen aan een unieke challenge: wie maakt de coolste Minecraft-chillplek? Kinderburgemeester Marije Adema gaat samen met Paulien Schreuder, directeur van Bibliotheken Noord Fryslân en digitale toppers, jongeren uit de regio die deze challenge organiseren, de originele creaties bekijken en voorzien van feedback.

Paginanavigatie