Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 163)

 • Gratis webinar Media Ukkie Dagen Bekijk details

  8 april 2021

  Op 31 maart 2021 organiseerde de Bibliotheek – in het kader van de Media Ukkie Dagen – de landelijke webinar ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Het webinar was voor ouders en verzorgers van kinderen van 0 – 6 jaar en was gratis te volgen.

 • Micro:bits voor honderden tienjarigen: Project van gemeente, Kabelnoord en bibliotheek afgerond Bekijk details

  15 maart 2021

  Drie jaar geleden kregen de kinderen uit toenmalig Dongeradeel voor het eerst rondom hun tiende verjaardag een Micro:Bit uitgereikt in de bibliotheek. Het was één groot feest met taart en een workshop zodat ze de basis van hun minicomputer leerden kennen. Thuis werden er heel wat uren doorgeprogrammeerd. Na voormalig Dongeradeel volgden de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland en inmiddels hebben honderden tieners een Micro:Bit ontvangen. Tijd voor iets nieuws, vinden gemeenten, Kabelnoord en bibliotheek....

 • Bibliotheek verrast tienduizendste klant afhaalservice Bekijk details

  9 maart 2021

  De bibliotheken zijn sinds eind december gesloten en blijven dat ook zeker nog tot eind maart. Om te zorgen dat klanten niet al die tijd zonder boeken zitten, startte Bibliotheken Noord Fryslân eind december de afhaalservice op. Leden kunnen online boeken bestellen en deze een paar dagen later afhalen. De afhaalservice is een groot succes. Vorige week werd de tienduizendste aanvraag gedaan. De medewerkers van Bibliotheek Harlingen verrasten mevrouw Top met haar boeken én een boekenbon.

 • Online leesclub De BoekMeeting Bekijk details

  25 februari 2021

  Senia, bekend van haar leesclubs, is een online alternatief gestart, de BoekMeeting

 • Vergeet u niet uw keuze te maken in het donorregister? Bekijk details

  23 februari 2021

  Heeft u al een keuze gemaakt? in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt in het Donorregister. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen.

 • Bibliotheek brengt wens 91-jarige Hallumer in vervulling Bekijk details

  18 februari 2021

  Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging eind 2019 een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En toen de jongste bibliotheek van Fryslân in december één jaar bestond, lieten ze graag nog een wens in vervulling gaan. Corona gooide roet in het eten, maar toch koos de bibliotheek één wens uit die in vervulling gaat. En dat is die van meneer Wiersma (91) uit Hallum.

 • Dorpshuis en Bibliotheek Schiermonnikoog ingrijpend vernieuwd Bekijk details

  16 februari 2021

  In de afgelopen maanden, toen we noodgedwongen gesloten waren, hebben het dorpshuis en de bibliotheek een ingrijpende verbouwing en vernieuwing ondergaan. En we zijn heel erg trots op het resultaat, het is echt prachtig verbouwd en vernieuwd. Doordat we maanden dicht zijn, was het mogelijk een compleet nieuwe gietvloer te storten waardoor dorpshuis en bibliotheek in elkaar overlopen. Maar dat niet alleen, ook de deur en een stuk wand van de bibliotheek zijn verdwenen waardoor dorpshuis en bibliotheek...

 • De meest uitgeleende boeken in 2020 Bekijk details

  15 februari 2021

  Het boek dat bibliotheekleden in 2020 het meest leenden is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Het is daarmee de eerste keer dat een oorspronkelijk Nederlandstalig boek bovenaan staat. Het meest uitgeleende jeugdboek is De waanzinnige boomhut van 92 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.

 • Scoor een Boek! trapt af op zestien basisscholen in Noord-Fryslân Bekijk details

  12 februari 2021

  Sc Heerenveen en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het jaarlijks terugkerend leesproject ‘Scoor een Boek’ verbindt lezen aan de populairste sport in Nederland; voetbal. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen én om het hele gezin te enthousiasmeren.

 • Bibliotheken Noord Fryslân voorziet in een behoefte met de Walk & Talk online Bekijk details

  12 februari 2021

  Vorig jaar oktober startte Bibliotheken Noord Fryslân met de eerste editie van de Walk & Talk online.

Paginanavigatie