Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 155)

 • Vergeet u niet uw keuze te maken in het donorregister? Bekijk details

  23 februari 2021

  Heeft u al een keuze gemaakt? in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt in het Donorregister. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen.

 • Bibliotheek brengt wens 91-jarige Hallumer in vervulling Bekijk details

  18 februari 2021

  Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging eind 2019 een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En toen de jongste bibliotheek van Fryslân in december één jaar bestond, lieten ze graag nog een wens in vervulling gaan. Corona gooide roet in het eten, maar toch koos de bibliotheek één wens uit die in vervulling gaat. En dat is die van meneer Wiersma (91) uit Hallum.

 • Dorpshuis en Bibliotheek Schiermonnikoog ingrijpend vernieuwd Bekijk details

  16 februari 2021

  In de afgelopen maanden, toen we noodgedwongen gesloten waren, hebben het dorpshuis en de bibliotheek een ingrijpende verbouwing en vernieuwing ondergaan. En we zijn heel erg trots op het resultaat, het is echt prachtig verbouwd en vernieuwd. Doordat we maanden dicht zijn, was het mogelijk een compleet nieuwe gietvloer te storten waardoor dorpshuis en bibliotheek in elkaar overlopen. Maar dat niet alleen, ook de deur en een stuk wand van de bibliotheek zijn verdwenen waardoor dorpshuis en bibliotheek...

 • De meest uitgeleende boeken in 2020 Bekijk details

  15 februari 2021

  Het boek dat bibliotheekleden in 2020 het meest leenden is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Het is daarmee de eerste keer dat een oorspronkelijk Nederlandstalig boek bovenaan staat. Het meest uitgeleende jeugdboek is De waanzinnige boomhut van 92 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.

 • Scoor een Boek! trapt af op zestien basisscholen in Noord-Fryslân Bekijk details

  12 februari 2021

  Sc Heerenveen en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het jaarlijks terugkerend leesproject ‘Scoor een Boek’ verbindt lezen aan de populairste sport in Nederland; voetbal. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen én om het hele gezin te enthousiasmeren.

 • Bibliotheken Noord Fryslân voorziet in een behoefte met de Walk & Talk online Bekijk details

  12 februari 2021

  Vorig jaar oktober startte Bibliotheken Noord Fryslân met de eerste editie van de Walk & Talk online.

 • 22 kinderen lezen online voor Bekijk details

  12 februari 2021

  Op woensdag 10 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Dokkum. Kandidaten van 22 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Online leren met de Bibliotheek Bekijk details

  5 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Gratis en op elk moment!

 • 18 voorleeskanjers in online voorleeswedstrijd Bekijk details

  4 februari 2021

  Op woensdag 3 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Franeker. Kandidaten van 18 basisscholen uit de regio Noordwest-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Dit keer niet met zijn allen fysiek in een mooie theaterzaal, maar online met een vooraf opgenomen voorleesfilmpje.

 • Nationale Voorleesdagen 2021 Bekijk details

  22 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen is het feestje voor de peuters en kleuters. Dit jaar is het prentenboek Coco kan het! verkozen tot het beste prentenboek.

Paginanavigatie