Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Wethouder Boukje Tol bouwt virtueel vakantiehuis in de bieb

Gepubliceerd op: 22 juli 2021 14:57

Enthousiast deed wethouder Boukje Tol dinsdag 20 juli mee aan de workshop Bouw je mooiste vakantiehuis in Minecraft in bibliotheek Franeker.

Nog best een uitdaging, je vakantiedroomhuis virtueel bouwen. Zo vond wehouder Boukje Tol van de Waadhoeke. Ze bouwde zelf in het programma Minecraft, maar keek ook geïnteresseerd mee over de schouders van de kinderen. Ze stelde de kinderen vragen over wat ze maakten en vroeg of er ook iemand een zwembad bij zijn vakantiehuis bouwde. 'Uiteraard!', klonk het.

60 gratis activiteiten
De hele zomervakantie lang, van 12 juli t/m 20 augustus, organiseert Bibliotheken Noord Fryslân 60 gratis activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen kunnen een vakantiehuis bouwen in Minecraft, de gekste foto’s en video’s maken met een Green screen, bouwen en programmeren met Lego WeDo en Lego Spike, een tas of shirt bedrukken met de vinylsnijder of een eigen koekjesstempel maken met de 3D-printer. De activiteiten worden goed bezocht en zitten bijna helemaal vol, er zijn nog een paar plekjes vrij voor de komende weken.

Leuk én leerzaam
De Bibliotheek wil kinderen in de zomervakantie een leuk programma aanbieden, zodat zij zich niet hoeven te vervelen. Daarnaast is het doel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de nieuwe ontwikkelingen in de digitale en technologische wereld. Spelenderwijs kunnen zij de vele mogelijkheden ontdekken en hun digitale vaardigheden ontwikkelen.

 

Foto: Friesch Dagblad

Informatie over de activiteiten