Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek

Gepubliceerd op: 20 juli 2021 16:37

Bibliotheken Noord Fryslân zorgt met heel veel acties dat leden en dan met name kinderen de bibliotheek deze zomer niet vergeten. Zo lenen kinderen de hele zomer gratis e-books en luisterboeken. En zijn er in alle vestigingen, de hele zomer lang activiteiten. Voor ouders is er bovendien een voordelig vakantie-abonnement.

De bibliotheek hoopt met zulke acties dat kinderen deze vakantie blijven lezen. Dat is belangrijk, want wie de hele zomer geen boek aanraakt, kan wel tot twee leesniveaus terugzakken. Die achterstand is later moeilijk weer in te halen. Terwijl lezen op zoveel manieren én overal kan. De e-books en luisterboeken die kinderen kunnen lenen via de gratis Online bibliotheek-app zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor op de achterbank of in de hangmat. Alleen voor het downloaden van de boeken is internet nodig, daarna kunnen kinderen offline lezen. De leden van de bibliotheek lenen altijd gratis e-books, maar deze zomer kunnen ook kinderen die nog geen gratis abonnement hebben, toch gratis e-books lenen.

Bibliotheekpas mee op vakantie
Voor volwassenen is er deze zomer het vakantie-abonnement. Dat abonnement kost maar zeven euro vijftig en duurt drie maanden. Het abonnement kan via de website van de bibliotheek of aan de balie afgesloten worden. Wie al lid is van de bibliotheek en op vakantie gaat in eigen land, kan het beste de bibliotheekpas meenemen, want die is in het hele land geldig. Dat heet gastlenen: met het pasje van een Friese bibliotheek ook lenen aan de kust, op de Veluwe, in Zeeland of op een Waddeneiland.

Een zomer vol activiteiten
De deuren van de bibliotheek staan deze zomer ook wagenwijd open voor de kinderactiviteiten. Elke week in elke vestiging, zestig activiteiten in totaal. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld een vakantiehuis bouwen in Minecraft, foto’s of video’s maken met een greenscreen en bouwen en programmeren met Lego. De activiteiten zijn gratis, maar omdat er beperkt plek is, is reserveren via ontdekdebieb.nl noodzakelijk.

Korting op uitjes met bibliotheekpas
Tot slot geeft de bibliotheekpas korting of extra’s bij uitjes in Friesland. Met korting naar de bioscoop, een gratis drankje in een restaurant, gratis snoepjes bij de kinderboerderij: op vertoon van de bibliotheekpas krijgen leden leuke kortingen of extra’s bij talloze Friese kinderboerderijen, bioscopen, musea en nog veel meer. Alle deelnemende bedrijven staan op biebpas.frl.