Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

1.144 kinderen ontvangen Vakantieleestas

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 16:03

Op 35 scholen in Noard-Fryslân worden deze laatste weken voor de vakantie Vakantieleestassen uitgedeeld. De ontvangers, 1.144 kinderen van de groepen 3 en 4, zijn daar maar wat blij mee! En Bibliotheek en school ook, want hiermee kunnen de kinderen hun leesplezier en leesniveau deze zomer op peil houden.

In de tas zitten onder andere het mooie ZomerTopboek van de Bibliotheek en een schatkaart voor de digitale Thuiseditie van Vakantielezen. De kinderen kiezen zelf nog een paar mooie boeken uit om mee naar huis te nemen. Zo kunnen ze in de vakantie lekker lezen. In de tas zitten ook tips voor ouders om gezellig samen met hun kind te lezen. Of om ze voor te lezen, want daar houden kinderen van alle leeftijden natuurlijk ook van.

Op bijgevoegde foto is te zien dat leesconsulent Anita Haisma de tasjes uitdeelt aan kinderen van De Burgerschool in Dokkum. De kinderen zijn erg enthousiast over de tasjes met inhoud. “Die stop ik meteen in mijn vakantiekoffer!” zei een van hen blij.
 

Vakantielezen, daarom!

Kinderen oefenen tijdens het schooljaar veel met lezen, waardoor ze het steeds beter kunnen. Daardoor vinden ze het ook steeds leuker. Uit onderzoek blijkt helaas dat kinderen die in de vakantie weinig lezen vaak erg terugvallen in hun leesniveau. Dat is voor ons als bibliotheek en voor de scholen een heel goede reden om de kinderen ook in de zomer boeken mee te geven. Kinderen kunnen samen met hun ouders de boeken lezen en bekijken, ook als ze op vakantie zijn. Ook de leerkrachten krijgen een gevulde Vakantieleestas, zodat ze na de vakantie met de kinderen kunnen praten over de mooie verhalen die gelezen zijn.

Meer weten over jeugdboeken en lezen