Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Bibliotheek Harlingen zoekt voorlezers

Gepubliceerd op: 22 maart 2022 11:44

Voorgelezen worden is voor veel kinderen een heerlijk, rustig momentje. En het is ook nog eens hartstikke goed voor onder andere de woordenschat, taalgevoel en taalbegrip. Voorlezen kan thuis, in de bibliotheek, maar óók in de speeltuin! Huh? Ja, echt waar, de bibliotheek gaat bij mooi weer samen met het Beweegteam op tournee langs speeltuinen in de gemeente Harlingen. De Speeltuinentour!

We zetten er een tent neer, met kussens en zitzakken en fijne boeken. Kinderen kunnen er zelf een boek pakken en lekker lezen, maar we gaan er ook voorlezen. En daarvoor zoeken we vrijwilligers. Lijkt het je leuk om zo nu en dan in de tent voor te lezen aan kinderen? Meld je dan aan. Wil je eerst meer weten over voorlezen, of wil je leren interactief voorlezen? Dan geven onze leesconsulenten eerst een workshop.

Wanneer?
Vanaf 1 april tot het begin van de zomervakantie, 18 juli 2022, elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur.

Waar?
In diverse speeltuinen in gemeente Harlingen

Voor wie?
Je gaat voorlezen aan groepjes kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Wat wordt er van mij als vrijwilliger verwacht?
We zijn op zoek naar een groep van 4 tot 6 vrijwilligers die om de beurt voorlezen en elkaar kunnen vervangen bij ziekte of vakantie. Je bent tussen april en de zomervakantie minimaal drie woensdagmiddagen beschikbaar om te voorlezen. We maken een rooster in overleg. Het voorlezen is vrijwilligerswerk, dat betekent dat er geen vergoeding tegenover staat, maar wel heel veel blije kinderen én een kleine attentie na afloop.

Vragen of aanmelden
Heb je vragen of wil je je aanmelden als vrijwilliger dan kan dat bij Jantine Reijenga via j.reijenga@bnfrl.nl.