Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Great Escape Caravan op Vlieland

Gepubliceerd op: 20 april 2022 20:56

Afgelopen dinsdag stond de Great Escape Caravan bij de Jutter, de bibliotheek op Vlieland. Deze caravan toert door heel Friesland om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

De Great Escape Caravan is een gratis Escape Room waarin deelnemers verschillende uitdagingen moeten voltooien om te kunnen “ontsnappen”.

Er zijn in Nederland nog steeds veel mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en met de computer werken. Ook op Vlieland. Mensen kunnen hier veel last van hebben in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld doordat zij een brief van de gemeente niet goed kunnen begrijpen. Of omdat zij niet goed weten hoe ze een mail moeten schrijven en versturen. Moeite hebben met basisvaardigheden is niet altijd makkelijk te bespreken of op te merken. Terwijl het wél bespreken een wereld van verschil kan maken!

In en om de Caravan konden mensen ervaren hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. Burgemeester Michiel Schrier mocht als eerste de Escape Caravan in gebruik nemen.