Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 159)

 • Pepijn en Sanne voorleeskampioenen! Bekijk details

  4 maart 2022

  Pepijn Speelman van basisschool De Jutter op Vlieland en Sanne van Remundt van CBS de Slotschool in St.- Annaparochie hebben de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen op 2 maart in de Koornbeurs in Franeker. Samen gaan zij door naar de provinciale ronde op 10 mei in Theater de Skâns in Gorredijk.

 • Bibliotheek Ameland-Nes gesloten 21-27 februari Bekijk details

  18 februari 2022

  Bibliotheek Ameland-Nes wordt nog mooier en is daarom gesloten van 21 tot en met 27 februari 2022. Tijdens die week kunnen klanten wel terecht in Bibliotheek Hollum (Olfert Pieter Lapstraat 6, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend). En via de ontdekdebieb.nl boeken reserveren en afhalen in Nes, kan ook. De schilder gaat die week in de bibliotheek aan de slag, later verplaatsen we de leestafel, maken we fijne zitjes en nemen we de kinderhoek onder handen. Zo maken we de bibliotheek...

 • Op blind date met een boek! Bekijk details

  11 februari 2022

  Durf jij het aan? Op blind date te gaan met een boek? In bibliotheken Buitenpost, De Westereen, Dokkum, Hallum, Harlingen, Kollum, St.- Annaparochie, Surhuisterveen en Vlieland vind je deze dagen ingepakte boeken met daarop alleen een openingszin, oftewel de beginzin van het boek. Je weet dus niet wat je mee naar huis neemt, spannend! Kom tot en met 14 februari een blind date scoren en wie weet ontstaat er echte liefde...

 • Harlingen: Help Pake en Beppe de vakantie door Bekijk details

  10 februari 2022

  In Harlingen slaan museum, boekwinkel en bibliotheek de handen ineen om grootouders én hun kinderen de voorjaarsvakantie door te helpen. Er is door alle drie de panden een speurtocht over Wat een tijd: kleintjes gaan op zoek naar de zeven geitjes uit het sprookje De wolf en de zeven geitjes (het verhaal staat ook centraal in de boekhandel) en voor oudere kinderen zijn spreekwoorden over tijd verstopt.

 • Bibliotheek start met gratis abonnement voor volwassenen Bekijk details

  30 december 2021

  Bibliotheken Noord Fryslân begint het nieuwe jaar goed: met een gratis abonnement voor iedereen van 18 tot 30 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar was de bibliotheek altijd al gratis. Maar nu kan een nog grotere groep kosteloos gebruik maken van de diensten van de bibliotheek.

 • Fototentoonstelling in Bibliotheek Franeker Bekijk details

  20 december 2021

  Fotokring De Zoeker mocht in Bibliotheek Franeker een expositie inrichten. De leden van deze fotoclub maken elke maand werk rondom een thema. In november was dat Nacht. De prachtige foto’s zijn tijdens openingsuren van de bibliotheek, nog tot en met februari te zien.

 • 19 december (avond) catalogus offline Bekijk details

  10 december 2021

  Zondagavond 19 december 2021 wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan onze catalogus. Dat betekent dat u tussen 17.00 's middags en middernacht geen gebruik kunt maken van de catalogus (bijvoorbeeld om boeken te zoeken of te reserveren). Ook kunt u dan geen boeken verlengen via onze website en in de Bibliotheek-app.

 • Digi-Taalhuis zoekt jou! Bekijk details

  7 december 2021

  Weet jij de weg op het internet? Draai jij je muis niet om voor een beetje social media? En denk jij mensen iets te kunnen leren? Wij zoeken vrijwilligers in het Digi-Taalhuis die digitaal vaardig zijn.

 • Dichtwedstrijd bibliotheek Hallum Bekijk details

  19 november 2021

  Schuilt er een dichter in jou, een ware woorden- en zinnenspuwer? Goochel je graag met letters en met taal? Dan is dit je kans! Wij zoeken gedichten om de Bibliotheek in Hallum mee te verfraaien.

 • Bibliotheek is open Bekijk details

  5 november 2021

  De bibliotheek is open en u hoeft geen corona-toegangsbewijs te laten zien als u naar de bibliotheek gaat. De 1,5 meter afstand en het mondkapje zijn vanaf vrijdag 25 februari niet meer verplicht in de Bibliotheek. Sommige mensen vinden het prettig nog wel een mondkapje te dragen en afstand te bewaren, hier hebben wij respect voor en wij vragen u dat ook te respecteren.

Paginanavigatie