Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Harlingen: Help Pake en Beppe de vakantie door

Gepubliceerd op: 10 februari 2022 16:34

In Harlingen slaan museum, boekwinkel en bibliotheek de handen ineen om grootouders én hun kinderen de voorjaarsvakantie door te helpen. Er is door alle drie de panden een speurtocht over Wat een tijd: kleintjes gaan op zoek naar de zeven geitjes uit het sprookje De wolf en de zeven geitjes (het verhaal staat ook centraal in de boekhandel) en voor oudere kinderen zijn spreekwoorden over tijd verstopt.

23-02 // inloop van 14.00 tot 16.00 // Green Screen // alle leeftijden

In de bibliotheek kunnen kinderen en (groot)ouders op woensdag 23 februari tijdreizen: ze kunnen in alle tijden op de foto door het green screen. Wil je als astronaut naar de planeet Mars, ga je het gevecht aan met een leeuw of wil je op de foto met je idool? In de bibliotheek kun je het allemaal gewoon meemaken op een gewone doordeweekse dag. Je gaat aan de slag met het groene doek. Bepaal zelf je achtergrond en wij leren je wat je nodig hebt om de coolste foto's en video's te maken! Je krijgt de eigen gemaakte foto per mail toegestuurd. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en de toegang is gratis.

24-02 // 15:00-16:30 // Robots en Programmeren / 8+

Met programmeren leer je grote uitdagingen in kleine stapjes op te lossen. En in de bibliotheek doen we dat met leuke materialen! Kun jij een robot laten bewegen met gekleurde lijnen? Programmeer jij met Lego WeDo een ruimteauto? Tijdens deze workshop op donderdag 24 februari maken jij en je (groot)ouders kennis met verschillende manieren om te leren programmeren. Helemaal van deze tijd! Er kunnen maar 5 kinderen (en hun Pake en Beppe) aan meedoen, dus meld je snel aan! De toegang is gratis!

Meld je aan voor Robots en Programmeren

25-02 // 10.30-11.15 // Voorlezen uit de leukste prentenboeken // 2-4 jaar

Op vrijdag 25 februari worden de allerkleinsten (2-4 jaar) voorgelezen uit de allerleukste prentenboeken. In Bibliotheek Harlingen in samenwerking met De Skûle Jongerenwerk. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus meld je vooraf even aan via een mailtje naar De Skûle. De toegang is gratis.