Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 155)

 • Great Escape Caravan op Vlieland Bekijk details

  20 april 2022

  Afgelopen dinsdag stond de Great Escape Caravan bij de Jutter, de bibliotheek op Vlieland. Deze caravan toert door heel Friesland om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

 • Culturele wandeling Piet Paaltjens Pad Bekijk details

  8 april 2022

  Doe (gratis!) mee aan het culturele Piet Paaltjens Pad over de oude weg tussen Dokkum en Foudgum op zaterdag 30 april. Je volgt de voetstappen van de dichter-dominee François HaverSchmidt/Piet Paaltjens, met onderweg bijzondere ontmoetingen…

 • Gratis bloemzaad in de Bibliotheek Bekijk details

  5 april 2022

  In Bibliotheek Terschelling, Ameland (Nes) en Schiermonnikoog zijn gratis zakjes bloemzaad verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom zijn er op 1500 plekken in Nederland Voedselbanken voor Bijen geopend, een initiatief van The Pollinators. In de zakjes zitten vijftien verschillende soorten bloemen, wat ook goed is voor de biodiversiteit.

 • Bibliotheek rangschikt boeken op kleur Bekijk details

  31 maart 2022

  De medewerkers van de vijftien vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân hebben het er maar druk mee: ze rangschikken alle boeken op kleur. Voorheen stonden alle boeken per thema en dan alfabetisch in de kast.

 • Bibliotheek Harlingen zoekt voorlezers Bekijk details

  22 maart 2022

  Voorgelezen worden is voor veel kinderen een heerlijk, rustig momentje. En het is ook nog eens hartstikke goed voor onder andere de woordenschat, taalgevoel en taalbegrip. Voorlezen kan thuis, in de bibliotheek, maar óók in de speeltuin! Huh? Ja, echt waar, de bibliotheek gaat bij mooi weer samen met het Beweegteam op tournee langs speeltuinen in de gemeente Harlingen. De Speeltuinentour!

 • Bibliotheek biedt scholen boek over meertaligheid Bekijk details

  22 maart 2022

  De Friese bibliotheken bouwen aan meertalige bibliotheken. Dat doen ze in de bibliotheek, maar ook op scholen. Om scholen te adviseren over en te helpen bij meertaligheid in de klas, hebben de leesconsulenten van de bibliotheek allerlei werkvormen verzameld en ontwikkeld. Al deze werkvormen en suggesties voor scholen zijn gebundeld in het boekje Myn taal, dyn taal. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de leerkrachten van de Prins Bernhardschool uit Kollum.

 • 2500 leerlingen in Friesland van start met Scoor een Boek! Bekijk details

  16 maart 2022

  Niemand minder dan Foppe de Haan gaf het startschot voor de officiële aftrap van Scoor een Boek!. Dit jaar doen er maar liefst 2500 kinderen in Friesland mee, waaronder De Tijstream uit Holwerd, De Springplanke uit Engwierum, de Koningin Julianaschool uit Kollum en Op’e Trije uit Ferwert. Negen weken lang gaan de basisschoolleerlingen uit groep 5 en/of 6 zoveel mogelijk boeken lezen (scoren dus!). Aan de hand van video’s, leuke opdrachten en een leesconsulent die op bezoek komt in de klas worden...

 • Sterre en Lianne beste voorlezers Noardeast-Fryslân Bekijk details

  10 maart 2022

  Op woensdag 9 maart organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Nije Warf in Wâlterswâld. Kandidaten van 23 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân streden voor een plekje in de provinciale ronde. Sterre en Lianne werden de nummer één voorleeskampioenen.

 • Pepijn en Sanne voorleeskampioenen! Bekijk details

  4 maart 2022

  Pepijn Speelman van basisschool De Jutter op Vlieland en Sanne van Remundt van CBS de Slotschool in St.- Annaparochie hebben de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen op 2 maart in de Koornbeurs in Franeker. Samen gaan zij door naar de provinciale ronde op 10 mei in Theater de Skâns in Gorredijk.

 • Bibliotheek Ameland-Nes gesloten 21-27 februari Bekijk details

  18 februari 2022

  Bibliotheek Ameland-Nes wordt nog mooier en is daarom gesloten van 21 tot en met 27 februari 2022. Tijdens die week kunnen klanten wel terecht in Bibliotheek Hollum (Olfert Pieter Lapstraat 6, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend). En via de ontdekdebieb.nl boeken reserveren en afhalen in Nes, kan ook. De schilder gaat die week in de bibliotheek aan de slag, later verplaatsen we de leestafel, maken we fijne zitjes en nemen we de kinderhoek onder handen. Zo maken we de bibliotheek...

Paginanavigatie