Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Bestuurswissel Stichting Wodant

Gepubliceerd op: 13 april 2023 16:48

Op 12 april vond in Bibliotheek Dokkum een bestuurswissel plaats binnen Stichting Wodant. Stichting Wodant wil kinderen stimuleren te gaan lezen en doet dit met projecten als de Dantumadielse Kinderjury. Ietsje de Boer trad af en heeft de functie van secretaris overgedragen aan Roelof Akse.

Nieuwe secretaris
Ietsje de Boer was namens de doopsgezinde gemeente van Damwâld als secretaris vijf jaar lid van het bestuur van Stichting Wodant. Roelof Akse neemt de bestuursfunctie van haar over, eveneens namens de doopsgezinde gemeente van Damwâld waar hij voorganger is. Daarnaast hebben Sipke Deelstra (penningmeester) namens de Rabobank en Doetie de Jager (voorzitter) namens Bibliotheken Noord Fryslân zitting in het bestuur.

Leesbevordering
Stichting Wodant is in 2005 opgericht door meester Albert Woudstra en heeft als doel om leesbevorderende activiteiten te organiseren voor kinderen op basisscholen in de gemeente Dantumadiel. Een mooi voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Dantumadielse Kinderjury. Kinderen van groep 7 en 8 stemmen op hun favoriete boek en krijgen een schrijver op bezoek in de klas. Met dit initiatief wil Stichting Wodant, in samenwerking met Bibliotheken Noord Fryslân, kinderen stimuleren te gaan lezen. In 2013 overleed de ‘Master yn ‘e Wâlden’ op 84-jarige leeftijd. Dankzij zijn inzet en nalatenschap kunnen Stichting Wodant en Bibliotheken Noord Fryslân in de gemeente Dantumadiel nog intensiever met leesbevordering aan de slag.