Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Gepubliceerd op: 15 juni 2021 11:56

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet. Voor sommige mensen is dit lastig, zij hebben moeite met lezen, schrijven of computeren.

Het Digi-Taalhuis is een plek in de bibliotheek, waar mensen kunnen oefenen om te lezen, schrijven, rekenen of computeren. We helpen ze om de basisvaardigheden te ontwikkelen en meer zelfredzaam te worden. 

Nieuwe aanmeldingen en coachende vrijwilligers gezocht

De Bibliotheek is lang dicht geweest door de corona en hierdoor zijn veel vrijwilligers van het Digi-Taalhuis gestopt. Echter de aanmeldingen van nieuwe cursisten blijven binnenstromen, daarom zijn we naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.  

 ‘’Taalvrijwilliger zijn is een verrijking voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je cursisten.”  Inge den Bosch, vrijwilliger Digi-Taalhuis 

Voor het coachen van de deelnemers zoeken we enthousiaste taalliefhebbers. Ook zoeken we vrijwilligers die goed kunnen rekenen of thuis zijn in digitale vaardigheden. Je wordt hierbij begeleid door een taalcoördinator.  

Ben jij iemand die geïnteresseerd is in mensen en het leuk vindt om ze te coachen in hun ontwikkeling? Dan past vrijwilliger zijn in het Digi-Taalhuis helemaal bij jou! 

Meer informatie  

Wil je meer weten wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn? Neem contact op met Houdrie Slofstra of Mariska Hibma via basisvaardigheden@bnfrl.nl of bel 088 - 16 56 123.