Uw bibliotheek vanaf 25 mei weer geopend

Gepubliceerd op: 13 mei 2021 20:15

Wat een fantastisch nieuws: de bibliotheken mogen na maanden eindelijk weer open! U heeft vast in het nieuws gehoord dat de bibliotheken 20 mei weer open mogen. Maar, daar moeten wij helaas een maar achter zetten. Want voor ons lukt dat niet. Wij verwelkomen u graag weer vanaf dinsdag 25 mei!

Waarom, is dan een hele terechte vraag. Omdat we al weken uitgaan van een heropening volgende week, hebben wij net de komende dagen de overgang naar een ander automatiseringssysteem gepland. We willen het heel graag, maar het lukt gewoon niet.

Dinsdag 25 mei staan we helemaal voor u klaar! Dan kunt u weer lekker zelf door de bibliotheek struinen op zoek naar mooie boeken, tijdschriften of dvd’s. Of u dan ook weer gebruik kunt maken van de leestafels, studieplekken, computers en toiletten is nu nog niet bekend. Daarover later meer in een volgende nieuwsbrief die u deze week nog ontvangt.

Mondkapjes blijven verplicht in de bibliotheek en houd 1,5 meter afstand. Omdat we een maximum aantal bezoekers mogen toelaten, is het verplicht om bij de deur een mandje mee te nemen. Zijn de mandjes op, dan is het maximum aantal bezoekers bereikt en moet u even buiten wachten. U hoeft uw bibliotheekbezoek niet vooraf te reserveren.

Afhaalservice stopt

Omdat we binnenkort de deuren weer openen, kunt u geen nieuwe bestellingen meer doen via de afhaalbibliotheek. Alle lopende aanvragen worden nog verwerkt en kunnen op afspraak in de week van 17 mei worden afgehaald.

Boeken terugbrengen zonder afspraak kan alvast

Omdat sommige mensen hun uitgelezen boeken al sinds december in de kast hebben staan, verwachten we veel ‘terugbrengers’ in de eerste week. Om de drukte een beetje te spreiden, kunnen leden in alle vestigingen volgende week (17-21 mei) alvast boeken terugbrengen. Hiervoor is geen afspraak nodig. U kunt deze boeken in een boekenbak deponeren, onze medewerkers verwerken de boeken vervolgens. Hieronder ziet u per vestiging wanneer terugbrengen mogelijk is:

  • Dokkum: maandag tot en met vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Surhuisterveen: maandag tot en met vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Buitenpost: maandag tot en met vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Kollum: dinsdag en donderdag, 13.30 tot 16.30
  • De Westerreen: dinsdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Franeker: maandag, woensdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Harlingen:  maandag, woensdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • St.-Annparochie:  maandag, woensdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Dronryp: dinsdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30
  • Hallum: woensdag en vrijdag, 13.30 tot 16.30

Op de eilanden Terschelling, Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog kunt u 24/7 boeken inleveren in de daarvoor bestemde boekenbus.