CoronaCheck app

Gepubliceerd op: 13 juli 2021 14:01

Vanaf 1 juli 2021 kan binnen de EU worden gereisd met het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Een DCC is het bewijs dat iemand tegen corona is ingeënt, negatief op corona is getest of van corona is hersteld

Reizen en evenementen

Met de CoronaCheck-app wordt een internationale QR-code genereert die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De internationale QR-code, ook bekend als Digitaal Corona Certificaat, kan worden aangemaakt op basis van een negatieve test, vaccinatie of doorgemaakte corona-infectie. 

Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland? Zoals een festival, cultureel uitje of sportactiviteit. Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de eigenaar of organisator van het evenement u vraagt om een coronatoegangsbewijs. 

CoronaCheck app

Op de website van Coronacheck.nl krijgt u meer advies over het downloaden en hoe u de QR-code kunt genereren. Heeft u geen smartphone, DigiD of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of reist u met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website Coronacheck.nl/print.

Heeft u geen printer? Dan kunt u gebruik maken van de computers en printers in onze Bibliotheken. Mocht u er helemaal niet uitkomen? Kom dan langs in de Bibliotheek.