CoronaCheck app

Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 14:01

Een coronabewijs is een coronatoegangsbewijs voor horeca, evenement of andere activiteit. Of een coronabewijs om mee te reizen binnen Europa. Het bewijs laat zien dat u een negatieve testuitslag heeft óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met de CoronaCheck-app kunt u uw bewijs laten zien.

CoronaCheck app

Op de website van Coronacheck.nl krijgt u meer advies over het downloaden en hoe u de QR-code kunt genereren. Heeft u geen smartphone, DigiD of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of reist u met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website Coronacheck.nl/print.

Heeft u geen printer? Dan kunt u gebruik maken van de computers en printers in onze Bibliotheken. Mocht u er helemaal niet uitkomen? Kom dan langs in de Bibliotheek. 

Ondersteunen en op weg helpen

Ondersteunen en op weg helpen dat is wat een bibliotheekmedewerker kan doen. Als u bij de balie komt kan een medewerker u goed op weg helpen. Zo kunt u samen kijken of de CoronaCheck-app gedownload kan worden op uw mobiel, kan de medewerker u helpen bij het uitprinten van een papieren QR-code of een papieren coronabewijs.

Wat een medewerker niet kan doen is voorbij de DigiD gaan. De Bibliotheek heeft te maken met een privacywet en bevindt zich in een openbare ruimte. Daarom kan een medewerker echter geen persoonlijke gegevens aannemen om een coronabewijs voor u te maken. 

Klik hier voor een Bibliotheek bij u in de buurt