Rabobank-adviespunt in Bibliotheek St.-Annaparochie van start

Gepubliceerd op: 26 oktober 2021 16:18

Een bank in de bieb? Jazeker, Erik en Paulus bemannen vanaf nu het Rabobank-adviespunt in Bibliotheek St.-Annaparochie. De bank sloot daar eerder het kantoor en vroeg hun klanten mee te denken over een geschikte locatie voor een adviespunt. De Bibliotheek werd vaak genoemd en zo kwamen we met elkaar in contact.

Het leverde eerder al mooie informatie-avonden over veilig internetbankieren op en nu kunnen de klanten van de Rabobank dus -op afspraak- ook terecht voor adviesgesprekken in de bibliotheek, mét hun vertrouwde adviseurs. De heren zijn elke dinsdag- en donderdagmiddag beschikbaar, een afspraak maken kan via de Rabobank (bel 088 722 66 00 voor particuliere vragen of 088 722 66 66 voor zakelijke vragen).

De bibliotheek werkt ook samen met de ING, bijvoorbeeld in Harlingen, Dokkum en op Schiermonnikoog. Door deze samenwerkingen blijft de voorziening in stand. Het belangrijkste doel van samenwerken met de banken is de toegankelijkheid van voorzieningen op het platteland zoveel mogelijk in stand te houden en inwoners die minder digitaalvaardig zijn te ondersteunen bij hun bankzaken en zo mogelijk digitaalvaardiger te maken. Een belangrijke taak van de bibliotheek.

Foto: Simon van der Woude