Winnaars verhalenwedstrijd

Gepubliceerd op: 18 oktober 2022 11:22

In september stonden bibliotheken Kollum en De Westereen in het teken van de Thrillerweken. Er werden verschillende activiteiten, workshops en lezingen gehouden, die spannend, leerzaam en vooral met thrillers te maken hadden.

De thrillerweken waren bedoeld om mensen kennis te laten maken met lezen, boeken en schrijven. De kick-off van de thrillerweken was de Thrillertour, met topschrijvers Anita Terpstra, Erik Betten en Jet van Vuuren. Een geweldige avond, waar je als publiek dicht bij de schrijver bent en deze beter leert kennen. Naast alle activiteiten en lezingen was er ook een spannende verhalenwedstrijd.

Verhalenwestrijd

De verhalenwedstrijd bestond uit drie leeftijdscategorieën. De voorwaarde was dat het verhaal een spannend element had, van horror, tot thriller, detective of fantasie, dat maakte niks uit. Hoe dit verhaal tot uiting kwam, mocht ieder voor zichzelf beslissen. Bijna alle verhalen waren op papier, behalve één verhaal van een jonge schrijfster, die op video, haar verhaal aan ons voorlas. Ontzettend knap!

Winnaars

We hadden even de tijd nodig om alle verhalen door te nemen. Maar de winnaars zijn nu eindelijk bekend!

Winnaar in de categorie 8 – 12 jaar 

In de leeftijdscategorie van 8 – 12 jaar is Marrit Wielstra unaniem gekozen door onze lezers. Haar verhaal ‘Hij tegen mij’ zorgde ervoor dat we op het puntje van de stoel zaten. Een fantasierijk verhaal, waarbij een dosis spanning in is verwerkt. Gefeliciteerd Marrit! 

Winnaar in de categorie 12 – 18 jaar

In de leeftijdscategorie 12 – 18 jaar is Noah van der Heide de winnaar. Zijn verhaal ‘Het Huis’ is van begin tot het einde spannend. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, het verhaal maakt je nieuwsgierig en hierdoor bleef je maar doorlezen. Door het open einde, zitten wij nu met smart te wachten op een vervolg. Goed gedaan Noah! 

Winnaar in de categorie 18+ jaar 

In de leeftijdscategorie 18+ jaar is Bert Timmer de winnaar. In het verhaal ‘Begoniastraat’ word je vanaf het begin meegenomen in de beleving van de ik-persoon. Je voelt de woede maar ook de twijfel bij de hoofdpersoon. Een verhaal waar wij al heel snel in mee werden genomen en benieuwd zijn naar de rest. Prachtig gedaan Bert! 

Prijsuitreiking

Op donderdag 27 oktober om 17.00 uur is de prijsuitreiking in Bibliotheek Kollum. De drie winnaars krijgen hun prijs overhandigd en de winnende verhalen zullen de hele maand november in de Bibliotheek van Kollum hangen. Als het je leuk lijkt mag je hierbij aanwezig zijn, iedereen is welkom.