Zomers voordeel met de bieb

Gepubliceerd op: 17 juli 2023 11:40

Of je deze zomer nu thuis blijft, of op vakantie gaat: de biebpas komt altijd van pas! We wensen je een hele fijne zomer!

Bekijk onze bomvolle zomeragenda!

Kom deze zomer naar jouw bibliotheek voor de allerleukste zomervakantie, gewoon thuis in Fryslân. Alle kinderen kunnen bij ons gratis ontwerpen, maken, luisteren, beleven, ontdekken, kijken, genieten en lezen. Neem een kijkje in onze agenda en plan alvast je eerste uitje. Van bouwen in Minecraft tot kinderyoga, van slaapfeestjes voor jouw knuffel tot de fijnste voorleesuurtjes. Kom langs, schuif aan, doe mee! Het is helemaal gratis!

Zomeragenda

Bespaar ruimte in je koffer met e-books

Leen online e-books, luisterboeken en tijdschriften en bespaar ruimte (en kilo's) in je koffer! Als je lid bent van de bibliotheek heb je gratis toegang tot duizenden online boeken en tijdschriften. Ideaal: thuis downloaden zodat je op vakantie offline kunt lezen, zo bespaar je ook nog eens data. Er zijn e-books en luisterboeken voor zowel kinderen als volwassenen. Hulp nodig bij het installeren van de app? Kom even langs in de bieb, we helpen je graag. 

De online bibliotheek

Voordeel met je biebpas: korting op de leukste uitjes

Blijf je deze zomer lekker thuis? Neem ook dan je biebpas mee, overal naar toe, dat levert leuke korting op! Zo kun je met korting naar de bios, de kinderboerderij en het museum. Of laat je biebpas zien bij de bowling, het theater of het zwembad. Check alle voordeeltjes op biebpas.frl! 

Voordeel met je biebpas

Vakantie in eigen land?

Vergeet dan je biebpas niet. Jouw pasje is namelijk geldig in het hele land. In de bibliotheek op de Veluwe, aan de kust, in Limburg en natuurlijk op onze Waddeneilanden. 

Handig, zo werkt gastlenen

Lekker blijven lezen

Voorkom een zomerleesdip door lekker de hele zomer door te lezen. Strips, luisterboeken, e-books, doeboeken: het maak niet uit, zolang kinderen in de vakantie maar blijven lezen. Daarmee voorkom je de beruchte zomerleesdip: kinderen (met name uit groep 3 en 4) die een zomer lang niet lezen, vallen wel 1 tot 2 leesniveaus terug. Zonde natuurlijk, want het duurt een tijdje voordat ze op het niveau van voor de vakantie zijn. Lezen leuker maken? Doe bijvoorbeeld mee aan vakantielezen! 

Alles over vakantielezen

Neem een vakantie-abonnement voor maar €7,50!

Nog niet lid van de bieb? Voor iedereen tot 30 jaar is het gratis. En daarna hebben we een geweldig zomerabonnement: met het vakantie-abonnement leen je drie maanden voor maar €7,50! Het abonnement stopt automatisch, lekker makkelijk.

Ja, ik wil een vakantie-abonnement