Ben jij een echte zomerlezer? Boekje in de hangmat, dvd'tje voor als het een dag slecht weer is, campinggids voor als je gaat kamperen, reisgids met de mooiste bestemmingen voor op vakantie, of ga je op vakantie in Friesland? Dan is het vakantieabonnement perfect voor jou!


  • Toegang tot de enorme collectie

    Leen boeken, films, muziek en meer.

  • U betaalt alleen het abonnement

    De nieuwste boeken, dvd's, tijdschriften, reserveren en verlengen: alles is gratis. En boetevrij!

  • Er is altijd een bieb in de buurt

    En u leent gratis in élke bibliotheek in Nederland. Ook op vakantie dus.


Wat houdt het vakantie-abonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het vakantie-abonnement kost € 7,50 voor 3 maanden en dat betaal je met de pin aan de balie van uw Bibliotheek of online via iDeal. Het abonnement stopt na drie maanden automatisch. Het vakantie-abonnement kun je afsluiten tot en met 31 augustus 2023. Begint jouw abonnement in juni, dan leen je dus in juni, juli en augustus. Sluit je het abonnement in augustus af, dan leen je in augustus, september en oktober. 

Hoe kan ik lid worden?

Het vakantie-abonnement kun je afsluiten in de bibliotheek (daar betaal je met pin, vergeet je identiteitsbewijs niet) of online. Kies je voor online, dan betaal je gemakkelijk met iDeal. Jouw bibliotheekpasje wordt dan bij het volgende bieb-bezoek voor je klaargemaakt.

Is het vakantie-abonnement boetevrij?

Zeker! Met al onze abonnementen leen je boetevrij.

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het vakantie-abonnement mag je maximaal tien boeken, dvd’s en tijdschriften tegelijk lenen. Je hebt geen recht op e-books of luisterboeken. Boeken, dvd’s en tijdschriften mag je drie weken houden en gratis verlengen.

Waar is mijn vakantie-abonnement geldig?

Je sluit het vakantie-abonnement af bij één van de vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân. Jouw pas is vervolgens geldig in heel Nederland. Dus ga je op vakantie naar Limburg, reis je naar een Waddeneiland? Vergeet je pasje niet. 

Mag ik materialen reserveren en verlengen?

Met het vakantie-abonnement mag je gratis materialen reserveren en aanvragen binnen het netwerk van Friese Bibliotheken. Daarnaast mag je geleende materialen maximaal twee keer verlengen. Materialen die door anderen gereserveerd zijn kun je niet verlengen.


Inschrijven

Een vakantie-abonnement afsluiten kan online en in de Bibliotheek. Heb je je online ingeschreven? Dan maken we jouw pas klaar tijdens je eerstvolgende bibliotheekbezoek. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee.