Vakantielezen

Ga deze zomer mee op avontuur!

Ga mee op reis naar 6 bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. Er is nog een 7e land, wil jij deze ontdekken? Doe dan de speurtocht in de bieb!


Hoe de reis begint... met een zeer gevaarlijk boek!


Ga mee op reis naar Avonturenland!

Dit is waar het eerste verhaal begint, Avonturenland. Dat klinkt best spannend toch? En Avonturenland is echt wel spannend, want Meral en Jop komen terecht in een doolhof van planten met dikke bladeren en stekels. Als dat maar goed afloopt... Reis snel mee naar Avonturenland dan kom je erachter wat Meral en Jop allemaal meemaken op hun reis.

Reis naar Avonturenland


Vakantielezen in de bieb!

Vind het laatste land!

Deze hele zomervakantie kun je in al onze bibliotheken meedoen aan de speurtocht. Bekijk hier de openingstijden van onze bibliotheken.

Misschien helpt de schatkaart jou bij het oplossen van de raadsels van de speurtocht. En wie weet vind jij het laatste land!

Download de schatkaart

Doe mee met de Speurtocht

Het is lachen geblazen in Lachland. Meral en Jop reizen door dit land en nog meer bijzondere landen. Ze zoeken echter nog een zevende land. Help jij ze dit land te vinden? Doe mee aan de speurtocht en krijg het Vakantielezen miniboekje* met een extra verhaal van Meral en Jop cadeau!

*Zolang de voorraad strekt.

 

Vakantielezen thuis!

Leuke boekentips voor de zomer!

We hebben leuke boekentips voor je op een rijtje gezet. De nieuwste boeken, dierenboeken, vakantieboeken, grappige boeken een veel meer!

Ontdek de tips!

Ook handig: e-books en luisterboeken

Als je lid bent van de bieb, kun je ook digitale boeken lezen en luisteren. Leuk én handig! Voor thuis of onderweg. Er is genoeg keus, neem maar gauw een kijkje!

Bekijk ze hier

Doe als gezin mee aan Vakantielezen

Samen lezen met je kind is erg leuk! Je kunt als gezin meedoen aan Vakantielezen en alle verhalen ontdekken. Het is nog gratis ook!

Naar de website van Vakantielezen