Leerlingen RSG Simon Vestdijk dichten erop los!

Gepubliceerd op: 13 juni 2022 17:13

25 juni is het Literair Festival Harlingen, de bibliotheek, Boekhandel Van der Velde en Museum het Hannemahuis nodigden bekende schrijvers, muzikanten en dichters uit én natuurlijk ook lokale artiesten. Er is ook een podium voor jong, aanstormend talent. De initiatiefnemers van het festival organiseren namelijk een dichtwedstrijd voor leerlingen van RSG Simon Vestdijk. De winnaar mag het gedicht voordragen tijdens het festival.

Twee brugklassen van RSG Simon Vestdijk kregen een rondleiding door de bibliotheek, daarna gingen de scholieren aan de slag met stapelgedichten. Dit zijn korte gedichten die worden gemaakt door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen, van boven naar beneden gelezen, het gedicht. De mooiste gedichten zijn gefotografeerd, geprint en geplastificeerd en hangen nu als poëzieroute door Bibliotheek Harlingen, Museum het Hannemahuis en Boekhandel Van der Velde.


Op 20 juni worden de drie winnaars bekend gemaakt. De jury bestaat uit twee jongeren, twee leraren van RSG Simon Vestdijk en twee medewerkers van boekhandel en bibliotheek. De beste dichters winnen een boekenbon én kaarten voor het Literair Festival Harlingen en mogen daar zelf op het podium het gedicht ten gehore brengen. Als ze durven natuurlijk.


De gedichten zijn nog tot 20 juni te bewonderen. Tickets voor het Literair Festival Harlingen zijn verkrijgbaar bij Van der Velde en via de website van de bibliotheek: ontdekdebieb.nl/literairfestival.