Bibliotheek zoekt toezichthouder met verstand van financiën

Gepubliceerd op: 17 december 2020 22:41

Vijf dames en heren vormen de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Het zijn stuk voor stuk mensen met bestuurlijke ervaring, hart voor de bibliotheek en met elk een eigen vakgebied. Met ingang van 2021 komt er een plekje vrij in de raad van toezicht. De bibliotheek is daarom op zoek naar een nieuwe toezichthouder met verstand van financiën.

Vrijwel elke organisatie in Nederland heeft naast een directie een toezichthoudend orgaan. Deze toezichthouders zijn de werkgever van de directeur en houden toezicht op het beleid, de uitvoering daarvan en de algemene gang van zaken in de organisatie. Worden er nieuwe strategische plannen opgesteld, wordt de begroting gepresenteerd of is de jaarrekening klaar: het kan alleen na goedkeuring van de raad van toezicht.

Daarom is het belangrijk dat de leden van de raad van toezicht bestuurlijke ervaring hebben. Daarnaast vraagt Bibliotheken Noord Fryslân affiniteit met de bibliotheek en expertise op het gebied van economie of financiën. Solliciteren kan tot 4 januari 2021. De functieomschrijving en de profielschets van de raad van toezicht staan op ontdekdebieb.nl/vacatures.
 

Meer over deze vacature