Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Vacature: bibliotheekmedewerker basisvaardigheden - regio Dokkum - 19 uur per week

Voor de regio Dokkum zoeken wij een enthousiaste en initiatiefrijke bibliotheekmedewerker basisvaardigheden voor 19 uur per week. Basisvaardigheden is de dienstverlening die we bieden aan volwassenen die taal- en digitale vaardigheden willen versterken, waardoor hun zelfredzaamheid groeit. 

Je werkt binnen een team aan de activiteiten basisvaardigheden binnen en buiten de bibliotheek, zoals de cursus ‘kennismaken met de computer’ of de wekelijkse taalondersteuning. Je zorgt ervoor dat deze activiteiten aansluiten bij de doelgroep en in samenwerking met partners georganiseerd worden. Je bent het gezicht van de bibliotheek voor deze samenwerkingspartners, zoals het welzijnswerk of jobcoaches. Je bouwt aan een netwerk en gaat erop uit. Bij activiteiten basisvaardigheden werken we met vrijwilligers, ook met hen werk je samen.

Is dit jouw nieuwe baan? Reageer dan vóór 1 februari 2023 via solliciteren@bnfrl. nl o.v.v. vacature Dokkum. De gesprekken zijn gepland op 7 en 8 februari. Vragen? Neem contact op met manager bibliotheken Liza Meindertsma, l.meindertsma@bnfrl. nl. Wil je liever bellen? Stuur dan een mailtje met een terugbelverzoek.

Download de vacature


Vrijwilligersvacature: vrijwilliger digitale vaardigheden (regio Achtkarspelen)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Veel mensen vinden dit lastig en zouden hier graag wat hulp bij krijgen. Daarom kan iedereen in de bibliotheek oefenen met digitale vaardigheden en vragen stellen over hun computer, telefoon of tablet. Ook biedt de bibliotheek verschillende cursussen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. En daarom zoekt de bibliotheek vrijwilligers die onze bezoekers kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op hun vragen.

Voor de regio Achtkarspelen zijn we op zoek naar vrijwilligers met digitale vaardigheden. Je komt dan bij het team van bibliotheek Surhuisterveen en Buitenpost. 

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie


Bibliotheek aan Huis-bezorgers

Bibliotheek St.- Annaparochie is op zoek naar jongeren rond de 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan. Je woont bij voorkeur in (de buurt van) Berlikum.

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Meer weten of solliciteren? Klik hier


Vrijwilligers Digi-Taalhuis Harlingen

Voor het Digi-Taalhuis in de bibliotheek zoeken wij meerdere vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen besteden aan het begeleiden van mensen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. 

Meer weten? klik hier voor meer informatie


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, één of twee middagen per week beschikbaar (en in overleg in schoolvakanties) en vind je het leuk jouw kennis op kinderen, jongeren en volwassenen over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.

Check de vacature


Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘aanvraag maatschappelijke stage’. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.