Adriaan van Dis en Ellen ten Damme op vierde editie Literair Festival Harlingen

Gepubliceerd op: 2 april 2024 22:00

Een literair festival waar ‘bezoekers even ontsnappen aan de harde realiteit van deze tijd’, schreef Omrop Fryslân vorig jaar over Literair Festival Harlingen. Presentator Kirsten van Santen vond het ‘rechtvaardig dat de grotere schrijvers nu naar Harlingen komen om over hun werk te praten.’ En goed nieuws: dat komen ze dit jaar weer! Adriaan van Dis, Toine Heijmans, Mathijs Deen, Frank Westerman, Maartje Wortel, Rob van Essen én Harlinger dichter Sytse Jansma staan 22 juni op het podium in Harlingen. Muziek is er van Bean & Ford en niemand minder dan Ellen ten Damme!

De ticketverkoop voor de vierde editie van Literair Festival Harlingen start woensdag 3 april. De voorverkoop duurt tot 1 mei, tickets zijn tot die datum vijftien euro. Daarna is de prijs €17,50. Tickets zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde in Harlingen en online bij de bibliotheek (ontdekdebieb.nl). Alle afgelopen edities was het festival uitverkocht en met deze line-up lijkt dat ook dit jaar weer een gegeven.

Harlingen, vanzelfsprekende biotoop van de literatuur
‘Harlingen is ‘n fanselssprekende biotoop fan de literatuur. Havenstad tussen niet meer en nag niet. ’n Plak der’t it fastomlynde ’t fluïde moet. Lând moet see. ’n Dun plak, ’n tussenwereld, wiig fan de magy’, schreef Gerard de Jong na de vorige editie in de Leeuwarder Courant. Harlingen, als geboortestad van Simon Vestdijk als logische, vanzelfsprekende plek voor een literair festival. Gemeentemuseum Het Hannemahuis, Boekhandel Van der Velde en de Bibliotheek kunnen niet wachten tot het weer zover is. Zaterdag 22 juni is de vierde editie van Literair Festival Harlingen, in de prachtige tuin achter de culturele partners aan de Voorstraat, dat de afgelopen jaren liet zien een geweldige festivallocatie te kunnen zijn.

Simon Vestdijk en Anton Wachter
Een dag eerder zijn de leerlingen van het Simon Vestdijk welkom voor een jeugd literair festival op hetzelfde podium. Voorafgaand aan Literair Festival Harlingen is de besloten uitreiking van de Anton Wachterprijs, één van de oudste literaire prijzen van Nederland, de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut. Bijna honderd boeken werden ingestuurd, een vakjury buigt zich nu over de uitzendingen en maakt binnenkort de nominaties bekend.
 

Tickets & programma