Zomerbieb

Of je nu thuis blijft, in Nederland op vakantie gaat of naar het buitenland, een boek of tijdschrift lezen kan altijd. 

Met je bibliotheekpas lees je gratis online tijdschriften en e-books, krijg je korting op de leukste uitjes en kun je lenen bij bibliotheken in het hele land. Sluit snel een abonnement af en profiteer direct!

Bespaar ruimte in je koffer met gratis e-books

de online bibliotheel

Geen koffers vol boeken mee, maar gewoon je mobiel of tablet. Met de online Bibliotheek heb je duizenden e-books en luisterboeken tot je beschikking. Handig! Kun jij dat extra jurkje meenemen in je koffer.

Op naar de online Bieb!

Online bladeren door jouw favoriete tijdschriften

tijdschriftenbieb-app

Lastig hé die wind op het strand. Zo kun je niet even relaxt je tijdschrift lezen. Maar geen nood! De TijdschriftenBieb-app is de oplossing. Lees gewoon je favoriete tijdschrift op je mobiel of tablet. Van Flair tot Ouders van Nu en van Happinez tot Helden!

Download de app

Een zomer lang lezen voor maar €7,50!

Ben jij een echte zomerlezer? Boekje in de hangmat, dvd'tje voor als het een dag slecht weer is, campinggids voor als je gaat kamperen, reisgids met de mooiste bestemmingen voor op vakantie? Dan is het vakantieabonnement perfect voor jou! Daarmee lees je 3 maanden voor maar €7,50!

Ja, dat wil ik!

Zon & Zomer

Zomerthrillers

Korting op de leukste uitjes

voordeel met je biebpas

Breng jij deze zomer in Friesland door? Dan is je bibliotheekpas geld waard. Met je pas krijg je bijvoorbeeld korting in de bios of een gratis snoepzakje in de kinderboerderij. Check alle acties op biebpas.frl

Check jouw voordeel

Jouw pas is overal geldig

Ben je al lid van de bibliotheek? En blijf je deze zomer in Nederland? Neem dan je biebpas mee, want die is in het hele land geldig. Dat heet gastlenen: met het pasje van een Friese bibliotheek ook lenen aan de kust, op de Veluwe, in Zeeland of op een Waddeneiland.

Meer over gastlenenVakantielezen: lees de wereld rond!

palmbomen, regenboog, bergen

Vakantielezen helpt je met leuke opdrachten om ook in de zomer te blijven lezen. Ga op schattenjacht en ontdek Avonturenland, Dierenrijk, Lachland, Sportmanië. Griezelkust en Sprookjeseiland!

Naar Vakantielezen

Van Minecraft tot bibberbotjes

logo De Grote Vriendelijke Podcast

Er is deze zomer genoeg te doen in onze bibliotheken. Je kunt bouwen in Minecraft, t-shirts bedrukken, bibberbotjes bouwen, 3D-tekenen, vakantiefoto's faken en nog veel meer! Kom langs, het is gratis!
 

Hier moet je zijn

Doe de speurtocht!

jeugdbibliotheek

Ben jij een echte speurneus? Kom dan langs in de bibliotheek. In de zomervakantie zetten we een leuke speurtocht uit. Meedoen kan elke dag van de zomervakantie, als we geopend zijn.

Ontdek onze openingstijden

Lekker lui-luisteren ;)

luisterboeken

Je hoeft geen pagina om te slaan, het boek niet vast te houden, heerlijk relaxt uit het raam kijken én toch boeken verslinden! Dat doe je met luisterboeken. Heerlijk voor op de achterbank of op de camping.

Check onze luisterboeken

Lekker blijven lezen

Na de zomervakantie blijken vooral kinderen in groep 3 en 4 slechter te lezen dan voor de vakantie. Dit noemen we de zomerleesdip: door in de zomervakantie niet te lezen, gaat het leesniveau achteruit. Voorkom die dip, lees de hele zomer lekker door. Verhalen over reizen

Reizen vanuit je stoel


Thuis vakantie vieren

Uitstapjes in Nederland

Zomers koken


Wil je nog meer leuke, mooie of interessante boeken lezen en zoek je inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina's.