Zomerlezen

Of je nu thuis blijft, in Nederland op vakantie gaat of naar het buitenland, een boek of tijdschrift lezen kan altijd. 

Met je bibliotheekpas heb je gratis toegang tot de TijdschriftenBieb-app en de Online Bibliotheek-app, voordeel op uitjes en kun je gastlenen bij andere bibliotheken in heel Nederland!

De online Bibliotheek

de online bibliotheel

Geen koffers vol boeken mee, maar gewoon je mobiel of tablet. Met de online Bibliotheek heb je duizenden e-books en luisterboeken tot je beschikking. Handig! Kun jij dat extra jurkje meenemen in je koffer.

Op naar de online Bieb!

TijdschriftenBieb-app

tijdschriftenbieb-app

Lastig hé die wind op het strand. Zo kun je niet even relaxt je tijdschrift lezen. Maar geen nood! De TijdschriftenBieb-app is de oplossing. Lees gewoon je favoriete tijdschrift op je mobiel of tablet. 

Download de app

Zon & Zomer

Zomerthrillers

Voordeel met je Biebpas

voordeel met je biebpas

Breng jij deze zomer in Friesland door? Dan is je bibliotheekpas geld waard. Met je pas kun je korting en extraatjes krijgen op uitjes in Friesland. Check voordat je ergens heen gaat nog even snel de website biebpas.frl voor jouw korting. 

Gastlenen

Ben je al lid van de bibliotheek? En blijf je in Nederland? Neem je biebpas mee, want die is in het hele land geldig. Dat heet gastlenen: met het pasje van een Friese bibliotheek ook lenen aan de kust, op de Veluwe, in Zeeland of op een Waddeneiland.Vakantielezen

palmbomen, regenboog, bergen

Vakantielezen helpt je met leuke opdrachten om ook in de zomer te blijven lezen. Ga op schattenjacht en ontdek Avonturenland, Dierenrijk, Lachland, Sportmanië. Griezelkust en Sprookjeseiland!

Naar Vakantielezen

Podcast

logo De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast. De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. 
 

Naar de podcast

Vakantielezen

Ga jij mee op reis? Tijdens Vakantielezen ga je op schattenjacht door 6 verschillende werelden. Spot de giraf in het Dierenrijk, griezel bij Griezelkust, zweet je kapot in Sportmanië, ga door naar Sprookjeswereld, beland in een heus avontuur in Avonturenland en lach je rot in Lachland! Door de opdrachten te doen kunnen je de schatten verzamelen en een iPad winnen!

Klik om de schatten te zoeken!

Jeugdbibliotheek

Heb je wat inspiratie nodig? Weet je even niet wat je wilt lezen? Bekijk op jeugdbibliotheek.nl de tips van de week. Op leesniveau of onderwerp. Kijk maar eens op de website!

Naar jeugdbibliotheek.nl

Luisterboeken

luisterboeken

Lekker luisteren naar een boek op de achterbank in de auto, op de camping of gewoon in je luie stoel. Luisteren naar een boek is een andere manier om het verhaal te 'lezen'. 

Check onze luisterboekenVerhalen over reizen

Reizen vanuit je stoel

Reizen algemeen


  • Verhalen uit je vakantieland

    Lees een boek dat zich afspeelt in je favoriete vakantieland.

    Bekijk de boeken >


Thuis vakantie vieren

Uitstapjes in Nederland

Zomers koken


Wil je nog meer leuke, mooie of interessante boeken lezen en zoek je inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina's.