Schrijfster Maren Stoffels op bezoek

Gepubliceerd op: 7 juli 2022 10:52

Schrijfster Maren Stoffels was in juni op bezoek bij groep 8 van CBS De Boustien in de Westereen. Het bezoek van de schrijfster was er eentje om nooit meer te vergeten. Ze vertelde vol enthousiasme (en een beetje fantasie) over haar eerste dag op de middelbare school en dat deze dag heeft geleid tot dat ze nu schrijfster is.

Interactief bezoek

Het was een interactief bezoek, want de leerlingen konden niet zo maar achterover leunen. Maren las een stuk voor uit haar boek Escape Game en vroeg de leerlingen verschillende dingen uit haar verhalen. Ook werden veel leuke vragen gesteld door de leerlingen zelf. Van ‘Wat is jouw favoriete boek?’ tot ‘Wat zou je doen als je geen schrijfster was geworden?’

Stichting Wodant

Het schrijversbezoek van Maren Stoffels is gefinancierd door Stichting Wodant. Stichting Wodant stimuleert en biedt financiële hulp om elk jaar jeugdboeken over de belangstellende basisscholen in Dantumadiel te verdelen. De deelnemende scholen doorlopen vervolgens een speciaal programma met elk jaar de Dantumadielse Kinderjury voor jeugdboeken.