Minecraft-challenge in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 13 december 2020 15:51

De bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân staan deze kerstvakantie in het teken van de populaire game Minecraft. Kinderen en jongeren kunnen van 21 t/m 30 december meedoen aan een unieke challenge: wie maakt de coolste Minecraft-chillplek? Kinderburgemeester Marije Adema gaat samen met Paulien Schreuder, directeur van Bibliotheken Noord Fryslân en digitale toppers, jongeren uit de regio die deze challenge organiseren, de originele creaties bekijken en voorzien van feedback.

 

De Bibliotheek wil met deze challenge de jeugd uit de regio uitdagen. ‘Hoe ziet je huis eruit als alles mogelijk is? In kleine groepjes werken we in de bibliotheek aan deze vraag. Dat de wedstrijden in onze bibliotheken worden gehouden, vinden we belangrijk. Zo krijgen kinderen en jongeren in de kerstvakantie toch even de kans om hun huis te verlaten,’ vertelt projectleider Doetie de Jager.

De Minecraft-wedstrijden worden gegeven in de vestigingen Hallum, Dokkum, De Westereen, Kollum, Buitenpost, Surhuisterveen, Franeker, Dronrijp, Harlingen en St. Annaparochie. De Jager: ‘De missie van onze organisatie is om de inwoners mee te nemen in de digitale ontwikkelingen van deze tijd. Daar past deze Challenge prima bij. We richten ons in eerste instantie op kinderen, omdat zij in deze periode wel naast elkaar en in kleine groepjes kunnen werken.’