Jarige Bibliotheek Hallum brengt wens in vervulling

Gepubliceerd op: 9 december 2020 08:56

Voor Bibliotheken Noord Fryslân, voor het onderwijs in Hallum en voor heel veel anderen ging vorig jaar een wens in vervulling toen Bibliotheek Hallum de deuren opende. En nu de jongste bibliotheek van Fryslân één jaar bestaat, laat de bibliotheek graag nog een wens in vervulling gaan. En daarom staat er een wensboom bij Bibliotheek Hallum.

De medewerkers van Bibliotheek Hallum delen tot de kerst kerstballen uit. Iedereen, jong en oud, lid of niet lid van de bibliotheek mag in die kerstbal een briefje doen met de naam- en adresgegevens en een wens. Die wens moet natuurlijk iets met de bibliotheek, met lezen of boeken te maken hebben. Iedereen mag de bal zelf een plekje geven in de wensboom die voor de bibliotheek staat. Dat kan tot 30 december. Daarna worden alle ballen verzameld en begin 2021 maakt de bibliotheek bekend welke wens er in vervulling gaat.

Misschien droomt iemand van het uitgeven van een eigen boek, wil een ander niets liever dan zijn of haar favoriete schrijver ontmoeten, een make-over tot zijn favoriete personage, een nachtje slapen in de bibliotheek, de hoofdrol spelen in een roman, de sleutel van de bibliotheek, een weekend lang alleen maar lezen, lezen, lezen, een sprookje beleven, of… Wensen staat vrij!

Bieb drie maanden gratis
Daarnaast nodigt de bibliotheek zoveel mogelijk mensen uit om de bibliotheek eens van dichtbij te bekijken én te testen. Tot het eind van het jaar geeft de bibliotheek daarom gratis abonnementen weg. Drie maanden gratis lenen kost tijdelijk helemaal niets. Het abonnement kan alleen afgesloten worden ín Bibliotheek Hallum en kinderen zijn natuurlijk altijd gratis lid.

Nieuwe bibliotheek dankzij motie Asscher en de gemeente
Bibliotheek Hallum werd geopend dankzij de motie Asscher. De door PvdA-Kamerlid Lodewijk Asscher in 2017 ingediende motie vraagt om maatregelen voor het behoud van bibliotheken in kleine kernen. De motie Asscher biedt gemeenten financiële middelen voor de eerste drie jaar, maar het wordt alleen toegekend als de gemeente een plan heeft om de toekomst van de bibliotheek langer veilig te stellen. Dat plan is er en daarom opende in december 2019 Bibliotheek Hallum in multifunctioneelcentrum Trefpunt de deuren.
 

Meer informatie over de actie