ING-servicepunt op afspraak geopend, bibliotheek nog gesloten

Gepubliceerd op: 16 april 2021 15:52

De bibliotheken zijn helaas nog steeds gesloten, maar de ING-servicepunten in de bibliotheken van Dokkum en Harlingen zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en zijn dus vanaf 20 april weer geopend. Op afspraak weliswaar. Een afspraak maken kan door contact op te nemen met onze klantenservice via info@bnfrl.nl, 088-1656123 of door een appje te sturen naar 06-15 12 72 02.

ING en Bibliotheek werken sinds het najaar samen. De ING sloot eerder in Dokkum en Harlingen de kantoren. Door deze samenwerking blijft de voorziening voorlopig in stand. De belangrijkste doelstelling van samenwerken met de banken is de toegankelijkheid van voorzieningen op het platteland zoveel mogelijk in stand te houden en inwoners die minder digitaalvaardig zijn te ondersteunen bij hun bankzaken en zo mogelijk digitaalvaardiger te maken. Een belangrijke taak van de bibliotheek.

De samenwerking met ING sluit ook mooi aan op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), vanaf 1 januari in alle Nederlandse bibliotheken. Mensen kunnen bij deze informatiepunten terecht met vragen over de overheid, zoals huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. Het IDO is een samenwerking van de Bibliotheken en twaalf publieke dienstverleners, waaronder de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV.