Expositie 'Een rijk leven' in bibliotheken Surhuisterveen en Buitenpost

Gepubliceerd op: 7 juli 2022 11:26

Met een feestelijke bijeenkomst is dinsdag 5 juli de expositie ‘Een rijk leven’ in de bibliotheken van Surhuisterveen en Buitenpost geopend. De foto’s en verhalen van cliënten van KwadrantGroep zijn er een maand lang te zien.

“Een bibliotheek is vol met verhalen, daar voegen we nu een aantal mooie aan toe”, aldus Dineke Oostra namens de KwadrantGroep.

Zowel in de bibliotheek van Surhuisterveen als in die van Buitenpost zijn foto’s te zien van mensen uit de omgeving. Dat roept een hoop herkenning op bij de bezoekers. Bijvoorbeeld de foto’s van Anton Wierda uit Surhuisterveen, hij is altijd opticien geweest. Bijna iedereen uit het dorp kent hem en kan nu ook zijn verhaal lezen.

Een rijk leven

De foto’s en verhalen zijn vorig jaar in het kader van Wereld Alzheimer Dag verschenen in de uitgave ‘Een rijk leven’. Aan de hand van foto’s van vroeger zijn bewoners van locaties en cliënten van KwadrantGroep, waar De Friese Wouden onderdeel van is, gevraagd naar hun levensverhaal. Dat leverde ontroerende verhalen en prachtige portretfoto’s op. Van de portretfoto’s is een expositie gemaakt. Via QR codes die gekoppeld zijn aan de foto’s kunnen de bijbehorende verhalen gelezen én beluisterd worden.

Unieke samenwerking

De expositie is een unieke samenwerking tussen Bibliotheek Noord Fryslân en zorgorganisatie KwadrantGroep. Twee organisaties uit de regio die elkaar weten te vinden als het om welzijn en leefbaarheid in de regio gaat.

Wanneer kunt u komen kijken?

De expositie kunt u gratis bezoeken en is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Voor de meeste actuele openingstijden kijk op onze homepage of bel met 088-16 56 123.

Bibliotheek Buitenpost, Kerkstraat 51, 9285 TA Buitenpost

Bibliotheek Surhuisterveen, Bartholomëus Jacobus Schurerweg 14, 9231 CE Surhuisterveen