Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

De Korendrager uit Franeker wint fluitsignaal Scoor een Boek

Gepubliceerd op: 9 juni 2022 12:05

IKC De Korendrager uit Franeker is de winnaar van het Fluitsignaal van Scoor een Boek. De leerlingen lazen de afgelopen negen weken zoveel mogelijk boeken en werden aangemoedigd door spelers van SC Heerenveen.

Al sinds februari lezen de kinderen van de deelnemende scholen zoveel mogelijk boeken. De leesconsulenten van de bibliotheek gaven bij de aftrap uitleg over Scoor een Boek en lieten een videoboodschap van de voetbalspeler zien. De scoreposter kreeg een mooie plek in de klas en toen kon het lezen maar beginnen. De leerlingen lezen dagelijks in hun eigen boek. Is het boek uit? Dan wordt er een sticker op de poster geplakt! Tijdens de rust, in maart, kwam de leesconsulent opnieuw in de klas om met de leerlingen te praten over de gelezen boeken. Welke boeken zijn favoriet en hoeveel zijn er al gescoord? En ook SC Heerenveen kwam met een prachtige verrassing: een watertap. Om de tweede helft goed in te gaan, hebben de voetbalclub en GGD Fryslân watertaps overhandigd aan maar liefst zeventig basisscholen. Want naast lezen draagt ook water drinken bij aan een gezonde levensstijl, onderstreept ook oud-trainer Foppe de Haan.

En nu is het fluitsignaal achter de rug. Na 9 weken boeken ‘scoren’, was het tijd om écht te gaan scoren op het sportveld. Op het veld gingen de leerlingen in anderhalf uur tijd langs verschillende sportonderdelen en probeerden daar als klas de meeste punten te scoren. De winnende groep krijgt natuurlijk een prijs! En na uiterst zorgvuldig optellen, vermenigvuldigen en delen zijn de leesconsulenten van Bibliotheken Noord Fryslân tot de conclusie gekomen dat groep 6 van De Korendrager uit Franeker de glorieuze winnaar is geworden van het Fluitsignaal!

Ze kregen een medaille én een mooie waterfles zodat ze lekker kunnen blijven tappen van hun watertap.