Bibliotheken Noord Fryslân start met online Walk & Talk

Gepubliceerd op: 10 december 2020 13:25

Wanneer u op zoek bent naar (ander) werk, dan kunt u soms wel wat hulp bij gebruiken. Bibliotheken Noord Fryslân is vorige maand gestart met het aanbieden van online Walk & Talk bijeenkomsten.

Online Walk & Talk

Tijdens een online Walk & Talk wordt een onderwerp besproken door een gastspreker en krijgen deelnemers meer informatie over werk, loopbaan en carrière.

Vorige maand werd de eerste online Walk & Talk gehouden. Met ruim 20 aanmeldingen, werd het onderwerp solliciteren en de arbeidsmarkt toegelicht. Deelnemers kregen uitleg hoe bedrijven vacatures uitzetten en dat vacatures op Indeed en andere vacaturesites maar het topje van de ijsberg zijn. Inzicht in de arbeidsmarkt bracht vele nieuwe ideeën bij de deelnemers over hoe en waar ze vacatures het beste kunnen vinden. De eerste online Walk & Talk van Bibliotheken Noord Fryslân was een bescheiden succes.

Een wervende cv - 16 december om 19.30 uur

Op 16 december om 19.30 uur kunt u weer een Walk & Talk online volgen. Deze online sessie staat in het teken van het schrijven van een wervende cv. Hoe zorgt u ervoor dat u opvalt tussen al die andere sollicitanten. En wat zet u wel of wat juist niet op uw cv? Dit zijn allemaal vragen die door Pieter Dijkhuis van Xpressy tijdens dit webinar worden beantwoord.

De online Walk & Talk wordt via het programma Teams gegeven. Hierdoor ontstaat een fijne interactie met de gastspreker en de deelnemers. Zo kan iedereen  direct terecht met zijn of haar vragen en kunnen deelnemers onderling informatie uitwisselen.

Aanmelden voor 16 december