Bibliotheek Schiermonnikoog wordt veel mooier

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 10:13

Bibliotheek Schiermonnikoog wordt dit najaar flink verbouwd. Van 1 tot en met 9 november verhuizen we daarom onze collectie naar het bezoekerscentrum en zijn we gesloten. Vanaf dinsdag 10 november bent u van harte welkom op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum, Torenstreek 20.

We gaan nóg meer samenwerken met het dorpshuis en we halen letterlijk een drempel weg: de deur naar de bibliotheek verdwijnt zodat we echt één geheel met het dorpshuis worden. Daardoor wordt de leestafel in de bibliotheek ook beschikbaar tijdens openingsuren van het dorpshuis. Zo kunt u vaker een krantje of tijdschrift komen lezen, ook buiten openingstijden van de bibliotheek en natuurlijk ook als u niet lid bent. De hechtere samenwerking met het dorpshuis is een goede ontwikkeling, want zoals het dorpshuis van alle inwoners van Schiermonnikoog is, zo is de bibliotheek dat ook.

De bibliotheek wordt ook groter: de bovenverdieping aan de achterkant van het dorpshuis wordt aan de bibliotheek toegevoegd en er komt een lift en een extra trap om de verdieping straks gemakkelijker te bereiken. We richten de bibliotheek in naar de wensen van deze tijd waardoor de bibliotheek een nog aantrekkelijker plek wordt, waar alle bewoners maar ook gasten van het eiland een welkome verblijfplaats hebben.

De hele verbouwing is een stevige ingreep. Daarom verhuizen we tijdelijk naar de verdieping van het bezoekerscentrum. Van 1 tot en met 9 november verhuizen we onze collectie en zijn we gesloten. Vanaf dinsdag 10 november bent u van harte welkom op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum, Torenstreek 20. In januari verhuizen we de boel weer terug en verwelkomen we u graag in een prachtige, vernieuwde bibliotheek.

Er is een lift aanwezig in het bezoekerscentrum, maar heeft u moeite om boven te komen, dan brengen we de boeken gratis bij u thuis. Lees meer over de bezorgservice.

 

Over de bezorgservice