Weggeefkast Hallum

Op vrijdag 8 juli 2022 opende Bibliotheek Hallum onder grote belangstelling de Weggeefkast. De kast is gevuld met verzorgingsproducten en voedingswaren en is voor iedereen. Mensen die wat kunnen missen, zetten het in de kast. Mensen die het kunnen gebruiken, nemen het gratis mee. De kast staat tegenover de ingang van de bibliotheek en is elke dag open van 8.00 - 20.00 uur.

In de Weggeefkast kunnen verzorgingsproducten worden gezet. Denk hierbij aan tandpasta, shampoo, zeep, wasmiddel, maandverband, luiers of babydoekjes. Ook houdbare voedingswaren kunnen erin, zoals koffie, thee, rijst, potjes groente, koekjes, nootjes. Wie deze houdbare en onaangebroken producten kan missen, mag het zelf in de kast zetten. De kast is niet bedoeld voor boeken, speelgoed of interieurspullen.

Iets over? Iets nodig?
De weggeefkast in Hallum is van en voor iedereen. Iedereen die wat kan missen, mag er zelf wat inzetten. En iedereen die een product uit de Weggeefkast goed kan gebruiken, kan dit gratis meenemen. Kom gerust langs. Het is niet nodig om zelf een ander product in te leveren. De Weggeefkast gaat uit van het principe: Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt!

Open van 8 tot 8
De Weggeefkast staat tegenover de ingang van de bibliotheek. Dit is buiten, dus je hoeft niet bij de bibliotheek naar binnen om er iets in te zetten of uit te halen. Zo is het laagdrempelig om er gebruik van te maken. Natuurlijk mag je altijd even binnenkomen, want in de bieb is er koffie, een krantje of tijdschrift en een medewerker die je graag even helpt. De Weggeefkast is elke dag van 8.00 - 20.00 uur geopend. Het hek rondom de bibliotheek is dan open.

 

De Weggeefkast wordt mede gesteund door het Armoedefonds. Bibliotheek Hallum is een officieel uitgiftepunt in het kader van Menstruatie-armoede.