Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Vacature bibliotheek- en ING-medewerker Dokkum (22 uur)

Voor Bibliotheek Dokkum zoeken wij een schaap met de vijf poten. Nee, hoor, dat niet, maar we zoeken wel iemand die veelzijdig is. Wij zoeken namelijk per direct een enthousiaste bibliotheekmedewerker met focus op de dienstverlening van het ING servicepunt in de bibliotheek voor 22 uur per week. Je bent bibliotheekmedewerker, maar óók, of misschien wel vooral medewerker van het ING servicepunt in de bibliotheek. Je helpt mensen bij digitaal bankieren en beantwoordt vragen over bankzaken. Je werkt vijf dagen in de week vier middagen. Daarnaast werk je één zaterdag per drie weken een reguliere bibliotheekdienst.

Iets voor jou? 
Download onderstaand de vacature of neem voor meer informatie contact op met directeur Paulien Schreuder, 06-1000 6525, p.schreuder@bnfrl.nl. Mail jouw sollicitatie en curriculum voor 13 juni 2022 naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘vacature Dokkum ING’. De gesprekken zijn op 16 en 17 juni 2022.

Vacatures lees- en mediaconsulent 1x primair onderwijs (24 uur) 1x voortgezet onderwijs (24 uur)

Wij werken intensief samen met consultatiebureaus, kinderopvang en het onderwijs. Onze lees- en mediaconsulenten zijn daar het gezicht van de bibliotheek. Iets voor jou? We zoeken twee nieuwe collega’s voor de regio Achtkarspelen. We zoeken een lees- en mediaconsulent PO, reageren kan tot en met 26 mei onder vermelding van Vacature PO Achtkarspelen. De gesprekken zijn op 3 juni. En we zoeken een lees- en mediaconsulent VO, reageren kan tot en met 26 mei onder vermelding van Vacature VO Achtkarspelen. De gesprekken zijn op 1 juni. Beide functies zijn voor 24 uur per week en voor de duur van twee jaar. 

Download hieronder de uitgebreide vacature voor meer informatie. 


Bibliotheek aan Huis bezorgers

Bibliotheek Kollum, Dokkum, Franeker, Harlingen en Dronryp zijn op zoek naar jongeren rond de 15 jaar voor een sociale en leuke betaalde bijbaan.   

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken.  

Wat ga je doen?  

Eens in de vier werken word je gebeld om een bezorging te doen. Je hoeft dus niet elke dag op pad. Je fietst eerst naar de bieb om de boeken op te halen, vervolgens breng je deze naar de klant toe en neem je de gelezen exemplaren weer mee. We vinden het belangrijk dat je even een praatje maakt met de klant, interesse toont en hoort wat de klant leuk vindt om te lezen. Zodoende leer je elkaar een beetje beter kennen en kunnen we nog beter de juiste boeken voor deze klant vinden.

Wil je meer weten? Of je aanmelden? Dat kan, door een e-mail te sturen naar solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. BAH of bel met 088 - 16 56 123. 


Digitale Toppers gezocht

Ben je digitaal handig, één of twee middagen per week beschikbaar (en in overleg in schoolvakanties) en vind je het leuk jouw kennis op kinderen, jongeren en volwassenen over te dragen? Bekijk dan gauw de vacature van Digitale Topper.


Vrijwilligers Digi-Taalhuis St.- Annaparochie

Voor het Digi-Taalhuis in St.- Annaparochie zoeken wij meerdere vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen besteden aan het begeleiden van mensen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren.

Vrijwilligers Digi-Taalhuis De Westereen

Voor het Digi-Taalhuis in De Westereen zoeken wij meerdere vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen besteden aan het begeleiden van mensen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren.


Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u kunt altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons toe sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar solliciteren@bnfrl.nl onder vermelding van ‘aanvraag maatschappelijke stage’. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.