Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Stichting Wodant

Meester Albert Woudstra was zijn hele leven onderwijzer in de gemeente Dantumadiel. Al vroeg zag hij in hoe belangrijk lezen is voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Hij besloot basisscholen in de gemeente kinderboeken aan te bieden en kinderen te vragen een oordeel te geven over het boek. Zo ontstond de jaarlijkse Dantumadielse Kinderjury, onderdeel van de Nederlandse Kinderjury.

Hoe het begon

Toen de gezondheid van meester Woudstra achteruitging, bracht hij de deze activiteit onder in een stichting: Stichting Wodant. De ‘Master yn ‘e Wâlden’ overleed in 2013 op 83-jarige leeftijd. Stichting Wodant probeert het werk van de heer Woudstra voort te zetten, met behulp van Bibliotheken Noord Fryslân.

De Dantumadielse Kinderjury

Stichting Wodant stimuleert en biedt financiële hulp om elk jaar jeugdboeken over de belangstellende basisscholen in Dantumadiel te verdelen. De deelnemende scholen doorlopen vervolgens een speciaal programma met elk jaar de Dantumadielse Kinderjury voor jeugdboeken.

Steun stichting Wodant

Draagt u Stichting Wodant een warm hart toe? Met een gift kunt u meehelpen deze waardevolle voorziening te behouden. Stichting Wodant heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dat betekent dat u een schenking of een erfenis met 25% extra kunt aftrekken van de belasting .


 • Bestuur

  D. de Jager, voorzitter
  R. Akse, secretaris
  S. Deelstra, penningmeester

  Het bestuur is onbezoldigd en krijgt geen onkostenvergoeding.

 • Adres

  Stichting Wodant
  P/a Bonifatiusstrjitte 20
  9113 PV Wâlterswâld
  06-12378903

  ANBI nr. 8156.99177
  Inschrijving K.v.K. 01108525